Afbeelding
Foto:

AGENDA

Woensdag 6 november

Expositie Bonhoeffer verbeeld

11:00 | Maartenskerk

Op 9 april 2020 is het 75 jaar geleden dat de theoloog Dietrich Bonhoeffer is geëxecuteerd in kamp Flossenbu¨rg. In de jaren daarvoor, die hij doorbracht in de gevangenis, schreef hij naast zijn beroemde brieven ook tien gedichten en een aantal gebeden. Zij geven een directe inkijk in de situatie en gemoedstoestand van de Duitse theoloog. De gedichten en gebeden vormden inspiratie voor Jeltje Hoogenkamp om een dertiental schilderijen te maken. Gedurende de maand november zijn die te zien in de Maartenskerk in Wemeldige. De kerk is open voor bezichtiging van de expositie op woensdag 6 november tussen 11.00 en 12.00 uur, woensdag 13 november tussen 10.00 en 11.00 uur, woensdag 20 november van 11.00 tot 12.00 uur en van 19.30 tot 20.30 uur. En zondags voor en na de diensten die starten om 10.00 uur.

Zaterdag 9 november

Samenzang Joh. de Heer

19:30 | Vrije Evangelische Gemeente

Op 9 november om 19.30 uur (DV) is er een fijne samenzangavond in Yerseke, in het witte kerkje in de Kaaistraat (Vrije Evangelische Gemeente). Er zullen bekende en vertrouwde liederen uit de liederenbundel van Johannes de Heer gezongen worden. Thema is: "Jezus is de trouwe Bootsman". Organist is T. Bouwsma uit Vlissingen. De eigen voorganger T. Schakel zal een korte overdenking houden. De avond is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor de onkosten van de avond kan gedaan worden bij de collecte aan de deur.

Zondag 10 november

Jeugddienst

10:00 | Hervormde kerk

Zondag 10 november organiseert de Jeugddienstcommissie van de Hervormde Gemeente Yerseke een speciale dienst voor jong en oud. Het thema is 'Waarom?' en is gekozen naar aanleiding van de vele vragen die bij jongeren (en ouderen) leven rondom het thema geloof, kerkgang enz. De dienst begint om 10 uur en voorganger is ds. W.J. van de Griend. Aan deze laagdrempelige dienst (zonder preek!) werken het gospelkoor Rejoice en pianist Flip Markwat mee.

Speciale dienst

9:30 | Gereformeerde kerk

Zondag 10 november speciale dienst "Mag ik dan bij jou" in de Gereformeerde kerk in Yerseke om 9.30u. Voorganger in deze dienst is Ds. Veltrop te Vianen, met muzikale medewerking van Gospelkoor Polyhymnia uit Tholen. Na de dienst wordt u van harte uitgenodigd voor een kopje koffie of thee.

Lofprijzing

10:00 | Vrije-Evangelische Gemeente

De Vrije-Evangelische Gemeente Bath, Lillostraat 15 te Bath, nodigt iedereen uit voor een Lofprijzing op zondagmorgen 10 november. De dienst staat onder leiding van br. H.M. Jager uit Purmerend en begint om 10.00 uur. Samen met het koor 'the Revivals' uit Rilland zullen er prachtige liederen gezongen worden tot eer van God. Iedereen is van harte welkom.

Maandag 11 november

Najaarslezing

19:30 | Fruitteeltmuseum

De Stichting Vrienden van het Fruitteeltmuseum houdt op maandag 11 november hun traditionele najaarslezing in het Fruitteeltmuseum in Kapelle. De heer Theo Vogelaar uit Krabbendijke zal die avond spreken met als thema 'Fruitteelt toen en nu'. De aanvang is 19.30 uur. De heer Vogelaar heeft een lange loopbaan in de fruitwereld en wil graag zijn ervaringen delen. Het belooft een interessante avond te worden met volop gelegenheid voor vragen en discussie. De toegang voor de Vrienden is vrij. Het adres van het Fruitteeltmuseum is : Annie M.G.Schmidtsingel 1, Kapelle.

Dinsdag 12 november

Kom uit je Huis middag

14:00 | Ons Dorpshuis

Elke dinsdagmiddag is er wat te doen voor alle 50 plussers van Kruiningen in 'Ons Dorpshuis Kruiningen', Berghoekstraat 3, 4416 BJ in Kruiningen vanaf 14.00 tot ongeveer 16.30 uur. Inlichtingen: Jan Louwerse, tel. 06-22827625. 12 november Bingo/ muziekmiddag met Ad Schipper.

Berceau van perenbomen