De wandelende dj's Frank van der Lende, Eva Koreman, Mark van der Molen, Rámon Verkoeijen, Herman Hofman en Sander Hoogendoorn. FOTO NPO 3 FM
De wandelende dj's Frank van der Lende, Eva Koreman, Mark van der Molen, Rámon Verkoeijen, Herman Hofman en Sander Hoogendoorn. FOTO NPO 3 FM Foto: NPO 3FM

Wandelen voor slachtoffers mensenhandel

KAPELLE/KRUININGEN - De landelijke actie ‘Serious Request: The Lifeline’ van radiozender 3FM begint dit jaar in Zeeland. Van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 december, kerstavond, lopen zes dj’s in drie duo’s etappes van Goes naar Groningen. Hierbij komen zij op de startdag door de gemeenten Kapelle en Reimerswaal. Nieuw is dat het publiek de dj’s kan vergezellen in een sponsortocht. De actieweek vindt dit keer plaats om geld in te zamelen voor het Rode Kruis, voor hulp aan slachtoffers van mensenhandel.

DOOR BRITTA JANSSEN

De drie dj-teams, bestaande uit Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen, beginnen hun voettocht in Goes.

'Chequepoint
in Kruiningen'

Om het lot van de slachtoffers van mensenhandel op de kaart te zetten maken de dj’s in de week voor Kerstmis 24 uur per dag live radio en bezoeken acties die luisteraars organiseren.

Route

De dj's leggen samen een route van 25 etappes en in totaal bijna vijfhonderd kilometer af. Maximaal honderd belangstellenden kunnen zich opgeven voor de sponsorloop om een etappe mee te lopen. De etappes zijn tussen de zeventien en twintig kilometer lang. De eerste twee etappes, op woensdag 18 december, komen door Kapelle en Reimerswaal.

'Publiek kan meelopen
in sponsortocht'

In etappe 1 wandelen de dj’s Sander Hoogendoorn en Herman Hofman vanaf 14.00 uur door Goes, Kloetinge, Waanskinderen, Kapelle, Biezelinge, Schore, Hansweert en Kruiningen.
In etappe 2 lopen de dj’s Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen vanaf 20.00 uur door Kruiningen, Oostdijk, Krabbendijke, Stationsbuurt en Rilland.
Het dj-duo Frank van der Lende en Eva Koreman begint op donderdag 19 december om 2.00 uur hun eerste etappe in Rilland. Zij lopen naar Bergen op Zoom.


Chequepoint
De dj's wisselen elkaar af bij zogenaamde chequepoints. Hier vinden feestelijke evenementen plaats voor het publiek. Bij de chequepoints kunnen ook actievoerders hun inzameling voor het Rode Kruis doneren. Het Zeeuwse chequepoint is in Kruiningen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op
www.npo3fm.nl/seriousrequest.[l]