Er vinden allerlei activiteiten plaats bij de mamacafés.
Er vinden allerlei activiteiten plaats bij de mamacafés. Foto: Picasa

Mamacafés in Reimerswaal

RILLAND - In de gemeente Reimerswaal worden deze maand verschillende mamacafés gehouden.

Dit zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten voor (aanstaande) ouders, maar ook grootouders en andere opvoeders zijn welkom. Tijdens de cafés kunnen de aanwezigen hun ervaringen en tips over het opvoeden van jonge kinderen met elkaar delen.
Donderdag (14 november) is er een mamacafé in IKC De Horizon in Rilland (ingang via de Burgemeester Van Gorselstraat). Het thema is dieren. Er is voorlichting voor jonge kinderen met korte verhaaltjes, spulletjes en interessante dieren.
Woensdag 20 november is er een mamacafé bij Kibeo aan de Burgemeester Sandbergstraat in Krabbendijke. Hier geeft Isabel van de Vereniging Ouders van Couveusekinderen voorlichting. Het krijgen van een prematuur kind heeft een grote impact op ouders en door de omgeving worden zij niet altijd even goed begrepen. De vereniging zet zich in voor meer bekendheid en begrip voor couveuse-ouders en couveusekinderen.
Woensdag 27 november is er een mamacafé bij Kibeo aan de Montessoristraat in Kruiningen, met een sinterklaasfeest. Er is pietengym en niemand minder dan zwarte piet doet de oefeningen voor. Wie weet is er ook een klein cadeautje voor de kinderen...

De mamacafés zijn te bezoeken tussen 10.00 tot 11.30 uur.[l]