Feestdag voor jubilerend Kapelle op zaterdag 4 juli

KAPELLE - De gemeente Kapelle viert haar 50-jarig bestaan in 2020 met allerlei activiteiten door het jaar heen. Zo heeft ze zaterdag 4 juli uitgeroepen tot feestdag voor alle inwoners van de gemeente. Er is 's middags en 's avonds van alles toe doen voor jong en oud in de haven van Wemeldinge.

DOOR BRITTA JANSSEN

In de haven staat er tussen 13.30 uur en 17.00 uur een kinderprogramma op stapel met workshops en andere activiteiten. Daarna is er van 20.00 uur tot 1.00 uur een feestavond met de Qmusic Foute Party en optredens van Rob de Nijs en Emma Heesters.

Stripboek
Het jubileumjaar is voor de inwoners van alle kernen in de gemeente Kapelle. Zo is er op zaterdag 16 mei een voorjaarsfair in Eversdijk, rondom het thema 'Boeren en buitenleven'.

'Halve eeuw Kapelle
in foto's'

Voor de ondernemers komt er op donderdag 28 mei een speciale avond in dorpshuis De Vroone in Kapelle, met voormalig minister-president Jan Peter Balkenende en econome Barbara Baarsma.
Ook is er een stripboek in de maak over de gemeente. Dit werk van Danker Jan Oreel wordt in oktober gepresenteerd. De Kloetingse illustrator Danker Jan Oreel is onder meer bekend van zijn uitgave 'Zeeland in strip', waarin hij tweeduizend jaar Zeeuwse geschiedenis in beeld brengt.
Eén van de laatste jubileumactiviteiten is een fototentoonstelling over een halve eeuw gemeente Kapelle. Die is van maandag 26 oktober tot en met woensdag 30 december te zien.[l]