Smelly Kitchen is te zien op de zaterdag van Klomppop. FOTO MARCEL KENTIN
Smelly Kitchen is te zien op de zaterdag van Klomppop. FOTO MARCEL KENTIN Foto: Marcel Kentin

Oudgedienden op mainstage Klomppop

OVEZANDE - Het Klomppop Festivalweekend in Ovezande heeft een aantal bekende namen toegevoegd aan het affiche voor het evenement in mei. Oudgedienden Claw Boys Claw en Raggende Manne zijn twee publiekstrekkers, naast de al eerder geboekte artiesten Maan, Fresku en Indian Askin.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het in 1983 opgerichte Claw Boys Claw uit Amsterdam is één van de headliners op het hoofdpodium op zaterdag. De band rond zanger Peter te Bos en gitarist John Cameron heeft twaalf albums op zijn naam staan. Vorig jaar verscheen de veelgeprezen plaat ‘It’s not me, the horse is not me, part I’.

Raggende Manne, die vijf jaar na Claw Boys Claw werd opgericht, komt dit jaar na een jarenlange afwezigheid met een nieuw album: ‘Alles kleeft’. Frontman van de band is Bob Fosko, die bekend staat om zijn agressieve en snelle manier van zingen bij Raggende Manne en verder onder meer werkt als televisiepresentator, acteur en in het verleden campagneliederen heeft geschreven voor de SP. “Op het nieuwe album laat Fosko horen nog net zo scherp te zijn als in de jaren ‘90”, zegt organisator Dennis Sommeijer van Klomppop Festivalweekend.

Spectra

De Zeeuwse soul- en funkband Smelly Kitchen staat zaterdag ook op het podium. het 11-koppige gezelschap komt binnenkort met een plaat met eigen werk. Sons is een grote belofte uit België en is te zien op het Spectra-stage van Klomppop.

Sons won de wedstrijd Nieuwe Lichting van radiozender Studio Brussel en hun single ‘Ricochet’ stond hoog in de jaarlijstjes van 2018.

Tape Toy is ook een talentvolle band, maar dan uit Nederland. De band is op zaterdag te zien.

Breakbeats

Als afsluiter op zaterdag op het Spectra-podium van Klomppop is Knars geboekt. In oktober zette deze band, die lang door het leven is gegaan als Knarsetand, Podium De Klomp in Ovezande op zijn kop met zijn mix van breakbeats en Balkanmuziek. “Dat heeft verwachtingen geschept voor de late uurtjes op de laatste zaterdag van mei.” De organisatie heeft een nieuwe tent voor het mainstage en deelt het terrein in Ovezande op een andere manier in. De tent wordt op zo’n manier geplaatst dat het terras en grasveld meer wordt betrokken bij de optredens. Het publiek heeft bovendien veel beter zicht op het podium. De eetkramen en foodtrucks krijgen een eigen pleintje bij de ingang. Het festival vindt plaats op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 mei. De laatste dag staat traditioneel in het teken van straattheater. Op de eerste dag is er veel aandacht voor bands uit de regio met de finale van de wedstrijd Spectra.

Sinds nieuwjaarsdag zijn er dagkaarten en weekendkaarten voor het weekend te koop. Meer op www.klomppop.nl.[l]