Marco Eestermans. FOTO ERIC KONINGS
Marco Eestermans. FOTO ERIC KONINGS Foto: Eric Konings

Eestermans nieuwe frontman PvdA

GOES - Marco Eestermans is vanaf deze maand de nieuwe fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid (PvdA) in de gemeente Goes.

DOOR EUGÈNE DE KOK

De 25-jarige Goesenaar neemt de functie over van Wiert Omta, die de lokale politiek verlaat. Omta wil verhuizen naar Rotterdam waar hij is begonnen aan een nieuwe baan. Eerder maakte hij al bekend vanwege zijn werk te stoppen met zijn Ipad-televisiekanaal Goestig.

Eestermans sinds vorig jaar maart in de gemeenteraad. Daarvoor was hij actief als steunfractielid. “Met de fractie wil ik ervoor zorgen dat Goes haar sociale gezicht terug krijgt”, zegt hij. “Armoede is een groot probleem in de samenleving. Daar moeten we echt iets aan doen.”

Omta was sinds 2014 fractievoorzitter van de PvdA. “Ik was een tussenpaus”, zegt hij zelf in een bericht over zijn afscheid. “Met veel plezier heb ik gewerkt aan de noodzakelijke verjonging van de partij. Dat Marco het stokje nu overneemt laat zien dat dit is gelukt. Dat is prettig.”[l]

Expositie van Kees van Burg

GOES - De schilderijen van Kees van Burg zijn deze maand te zien in de hal van het stadskantoor in Goes.

Kees van Burg haalt zijn inspiratie uit zijn rondjes op de fiets, wandelingen in de omgeving en vakanties in het buitenland. Zijn onderwerpen probeert hij zo natuurgetrouw mogelijk op het doek te krijgen. Hij werkt met olieverf. De schilderijen zijn te zien tijdens openingstijden.[l]