Locatiemanager Evert Timmer in gesprek met een aantal studenten. FOTO COBY WEIJERS
Locatiemanager Evert Timmer in gesprek met een aantal studenten. FOTO COBY WEIJERS Foto: Coby Weijers

Hoornbeeck weer bovenaan

GOES - Het Hoornbeeck College, dat een vestiging in Goes heeft, is voor de tiende keer uitgeroepen tot beste ROC van Nederland. Dat meldt de Keuzegids.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het college scoort onder meer goed op het gebied van studenttevredenheid en de zeer lage uitstroom.

Naast de studenten is de onderwijsinspectie zeer te spreken over het Hoornbeeck College. “Het is dan wel de tiende keer, maar je went er nooit aan. Het is elke keer een verrassing”, zegt locatiemanager Evert Timmerman. “We zijn heus niet de hele tijd met dit soort lijstjes bezig, maar met het geven van zo goed mogelijk onderwijs.” Dat willen Timmerman en zijn collega’s ook in 2019 blijven doen. “We gaan zeker niet stil zitten. We moeten hard werken om kwaliteit te bieden. Gelukkig staat lui niet in ons woordenboek.”

Het Hoornbeeck College geeft mbo-onderwijs op een bijbelse grondslag. Volgens hem zit in de houding van docenten en studenten deels het geheim van het succes. “Zowel christenen als niet-christenen moeten hard werken, maar het is onmiskenbaar dat hard werken in onze cultuur zit.”

Waardering

Studenten waarderen volgens Timmerman de zeker voor een MBO-opleiding kleine klassen, de goede begeleiding, het nauwe contact met de ouders en dat op de school voor iedereen geldt dat afspraak afspraak is. De vestiging van het Hoornbeeck College in Goes is te vinden aan de Van Dusseldorpstraat. Andere scholen staan onder meer in Amersfoort, Gouda en Kampen.[l]