Het Zeeuwse team dat mee gaat doen aan de Roparun. ARCHIEFFOTO
Het Zeeuwse team dat mee gaat doen aan de Roparun. ARCHIEFFOTO Foto: Archieffoto

'Iets doen voor mensen met kanker'

GOES – Bas Neels, Stijn Sprinkhuizen en Mirke Theunissen zijn als fysiotherapeuten werkzaam in de regio Goes en Heinkenszand en volgen samen de opleiding sportfysiotherapie in Rotterdam. Met Michel Harinck, Justin le Conte en Nick Peursum, studenten manuele therapie, hebben ze een team gevormd dat meedoet aan de Roparun 2019.

DOOR JESSICA ROVERS

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam en vindt plaats van 8 tot en met 10 juni. Teams zamelen geld in voor mensen met kanker. "In onze families zijn mensen overleden aan kanker. Wij wilden op een sportieve manier ons steentje bijdragen voor anderen met deze ziekte", zegt Bas. "Toen dachten we aan de Roparun. Het kreeg steeds meer vorm en bleek veel groter te zijn dan we in eerste instantie dachten, maar we werden ook enthousiaster. Uiteindelijk hebben we ook Michel, Justin en Nick bij de organisatie betrokken."

Marathon
Hij legt uit dat zij door middel van een filmpje op Facebook een oproep hebben gedaan voor goed getrainde hardlopers. "We hebben acht lopers die in twee teams om de beurt één kilometer lopen en daarbij worden begeleid door twee fietsers. Om de 65 kilometer wisselen deze teams elkaar af. Dit gaat dag en nacht door, totdat de finish is bereikt. Ons team, Team Zeeland 294, gaat daarvoor zowel individueel als in groepsverband trainen."

Vrachtwagen

Het team heeft 3000 euro nodig om zich in te schrijven. Dat bedrag is al ingezameld door middel van donaties. "We zijn heel blij met bijdragen van Fysiotherapie De Blaeij, Fysiotherapie De Clavers en De Koeijer Schilders, 2W Logistiek, die de vrachtwagen sponsort, en Jeroen Bouwens Verhuur voor de busjes. We hopen minimaal 7500 euro op te halen."

Het team heeft vorige maand nog een mosselavond georganiseerd en gaat nog lootjes verkopen. "Ook zijn we bezig met het opzetten van een aantal activiteiten. Ons streven is om een mooie teamprestatie neer te zetten en daarmee een fantastisch doel te ondersteunen."

Doneren kan via de website: https://nl.dreamordonate.com. Zoek op Team Zeeland.[l]