Margo Mulder tijdens haar nieuwjaarstoespraak. FOTO EUGÈNE DE KOK
Margo Mulder tijdens haar nieuwjaarstoespraak. FOTO EUGÈNE DE KOK Foto: Eugène de Kok

Gemeentebestuur Goes wil nog beter luisteren

GOES - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Goes donderdag in het stadhuis op de Grote Markt heeft een aantal personen in gele hesjes flyers uitgedeeld. Burgemeester Margo Mulder en de wethouders gingen met het handjevol mensen in gesprek. Ze zijn uitgenodigd op het stadskantoor voor een kop koffie.

DOOR EUGÈNE DE KOK

De actievoerders deden halverwege de bijeenkomst hun hesjes aan en deelden flyers uit aan de bezoekers van de nieuwjaarsreceptie. Daarin staat onder meer dat ze de bevolking ‘een stem, steun en macht’ willen geven, de verschillen tussen bevolkingsgroepen willen terugdringen en dat zij staan ‘voor een maatschappij waar iedereen meetelt en iedereen goed kan leven’.

Energie

Margo Mulder en wethouders gingen met de actievoerders in gesprek. In haar eerste nieuwjaarstoespraak als Goese burgemeester, die ze kort voor de actie gaf, had Mulder het onder meer over participatie. “Iets waar we in 2019 met nadruk en veel energie mee verder willen gaan. We kunnen er niet omheen dat de verhouding tussen een gemeente en haar inwoners anders is dan vroeger. Maar het is meer: we willen er niet omheen dat de verhouding tussen gemeenten en inwoners anders is.”

Mogelijkheden

Ze riep alle inwoners op het college aan te spreken als er dingen fout gaan, maar voegde eraan toe dat ze ook welkom zijn als ze willen zeggen dat iets goed gaat. Op de nieuwjaarsreceptie waren tientallen Goesenaren aanwezig. “Wij luisteren en zoeken mee naar mogelijkheden.”[l]