RWS bouwt ruim 100 woningen

GOES - Verspreid over de gemeenten Goes, Kapelle en Noord-Beveland bouwt RWS partner in wonen de komende tijd 113 nul-op-de-meter-woningen.

DOOR EUGÈNE DE KOK

De bouw leek even van de baan omdat een geclusterde aanbesteding, waarmee de woningcorporatie geld dacht te besparen, vorig jaar de mist in ging. De gestegen bouwprijzen waren de oorzaak. “Voor de geoffreerde prijzen konden we geen opdracht verstrekken. Dan zouden we de huren zo fors moeten verhogen dat het niet meer aan huurders is uit te leggen”, zegt directeur-bestuurder Maarten Sas.

Hij heeft overeenstemming bereikt met Bouwgroep Peters uit Middelburg. “Zij gaven aan graag samen te willen werken met Bouwbedrijf Rijk. Hierdoor kan er optimaal gebruik worden gemaakt van hun expliciete kennis en ervaring.”

Isolatie

Het gaat om zeven nieuwbouwprojecten van in totaal 113 woningen. Daarvan komen er 84 in Goes, acht in Kapelle en 21 op Noord-Beveland.

Alle woningen krijgen een warmtepomp, zijn goed geïsoleerd en hebben zonnepanelen. De huurders hebben daarmee straks erg lage energielasten.[l]