Lezing over het boek ‘De Melksalon’.
Lezing over het boek ‘De Melksalon’. Foto:

AGENDA

Expositie Sietske Koopman

15:00 | Kunstuitleen De Bevelanden

Sietske Koopman uit ’s-Heer Abtskerke exposeert haar schilderijen bij Kunstuitleen De Bevelanden in Goes. Haar grote doeken tonen alledaagse onderwerpen die toch ook bijzonder zijn. Ze schildert wat dichtbij is: de kerktoren tegenover haar huis, de fritesfabriek bij Lewedorp. De verf waarmee Sietske werkt is ei-tempera, niet zo gangbaar als olieverf of acryl. Hierbij werk je met felgekleurde pigmenten (‘mooie kleuren!’), met eigeel als bindmiddel. Afgelopen zomer exposeerde Sietske Koopman haar werk op de Kunstschouw. De expositie van Sietske Koopman wordt zaterdag 12 januari geopend om 15 uur. Dick ten Voorde verzorgt de opening, muziek is er van Natalie Vane en Elsa Besuijen. De expositie is t/m 23 februari te bezichtigen. Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 13-17 uur, zaterdag 10-14 uur: Kunstuitleen De Bevelanden: Westwal 45 in Goes. Zie ook: www.kunstingoes.nl.

Woensdag 16 januari

Expositie

8:00 |

Tot 1 maart exposeert Riny van der Borgt van der Wal uit Heinkenszand voor de tweede keer in de Cornelia Emil Sandströmweg 2 Zierikzee. Met bijzondere materialen en technieken wil zij verschillende culturen laten zien die in onze maatschappij leven om elkaar beter te leren begrijpen want als geest en hand niet samen gaan, ontstaat er geen kunst. Openingstijden hele week van 08.00-20.00 uur.

Boeklezing De Melksalon

19:30 | Historisch Museum De Bevelanden

Lezing Reineke van Wouwe
Op woensdag 16 januari organiseert de Heemkundige Kring De Bevelanden een lezing in Historisch Museum De Bevelanden, Singelstraat 13 te Goes. Reineke van Wouwe zal dan een lezing verzorgen over haar boek ‘De Melksalon’, een Zeeuwse Familiegeschiedenis. Het is een roman die begint in 1851 in Terneuzen. Via Ellewoutsdijk eindigt het verhaal in Goes waar haar voorouders een Melksalon aan de Opril Grote Markt te Goes overnemen. Op deze locatie is nu restaurant De Witte Lelie gevestigd. De lezing begint om 19.30 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Info: https://www.hkdebevelanden.nl.

Vrijdag 18 januari

Winterconcert

20:00 | Vredeskerk

Het Zeeuws Byzantijns Koor “Srétenieje” (“Ontmoeting”) verzorgt in de Vredeskerk, Ds W H van der Vegtplein 2, 4461 NG in Goes, op vrijdagavond 18 januari een winterconcert. Onder de bezielende leiding van Emilia Tabachnik-Li, zal “Srétenieje” in deze kerk de warme klanken van Russisch Orthodoxe liturgische gezangen ten gehore brengen, alsmede Russische en Oekraïense volksliederen, die a capella en meerstemmig (w.o. ook 8-stemmig) worden uitgevoerd. De Cyrillisch geschreven teksten werden fonetisch omgezet met de betekenis erbij, zodat bekend is wat er gezongen wordt. Het belooft een prachtig avondconcert te worden. Kerk open: 19.30u, aanvang concert: 20.00 uur. Reserveren: www.zeeuwsbyzantijnskoor.nl - penningmeester@zeeuwsbyzantijnskoor.nl, of aan de kerk op de avond van het concert.

Carnavalsbeurs

16:00 | Jeugdhoeve

In samenwerking met Sportfondsen Borsele wordt er weer een carnavalsbeurs gehouden in De Jeugdhoeve te 's-Heerenhoek. De beurs is open op vrijdag 18 januari van 16.00 - 20.00 uur en zaterdag 19 januari van 10.00-11.30 uur. Informatie via mailadres steentjes16@kpnmail.nl. Gratis toegang.

Zaterdag 19 januari

Expositie Jopie Minnaard

13:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

In 't Kerkje van Ellesdiek exposeert Jopie Minnaard aquarellen uit het boek "Openbaering in beeld".

Psalmzangavond met Genemuider Bovenstem

19:00 | Gereformeerde Gemeente Goes

Op zaterdag 19 januari is er een Psalmzangavond in de Sionkerk (Ger Gem) te Goes. Medewerking zal verleend worden door de organisten: Peter Wildeman en Cees van der Hart en de bovenstemgroep uit Genemuiden. Algehele leiding: Ds. M. Karens. Het thema voor deze avond is: "Opent uwen mond". Collecte is bestemd voor: Dovenzorg, Evangelisatie post Merksem en Emmen, en de MAF(vliegtuig voor Zuid Soedan). Aanvang 19.00 uur, toegang gratis. De organisatie is in handen van Stichting Zeeland Zingt (www.stichtingzeelandzingt.nl).

Bingo

19:30 | Wijkcentrum Jan Ligthart

De Wijkvereniging Goes Oost organiseert op zaterdag 19 januari een bingo in Wijkcentrum Jan Ligthart, Bergweg 12 te Goes. Aanvang 19.30 uur. Zaal open 19.00 uur.

Dansavond

20:00 | wijkcentrum de Spinne

Dansavond: Zaterdag 19 januari 20.00 dansavond voor paren en alleenstaanden in wijkcentrum de Spinne, Joseph Lunslaan 7 in Goes.

Woensdag 23 januari

De vogelsnackbar

15:00 | Milieu Educatie Centrum De Bevelanden

Met een lekkere snack opwarmen tijdens het koude winterweer? Wie wilt dat nu niet? De vogels kunnen het in de winter goed gebruiken om warm te blijven. Deze middag gaan kinderen in Milieu Educatie Centrum De Bevelanden samen met de boswachter op zoek naar vogels hier in het gebied. Daarna duiken we de snackbar in en gaan we lekkere hapjes maken voor alle vogels bij jou in de tuin. Doe deze week ook zeker mee met de Nationale Tuinvogeltelling! Hebben jou kinderen interesse en zijn ze tussen de 6 en 10 jaar oud? Geef ze op bij het Milieu Educatie Centrum De Bevelanden. Dit kan via onze site www.mecdebevelanden.nl.

Lezing door Reineke van Wouwe.
Zeeuws Byzantijns Koor “Srétenieje”
Aquarel van Jopie Minnaard.