Thema-avond SMWO 'Wie beslist er als u het zelf niet meer kunt?'

GOES - Thema-avond SMWO op 19 februari: ‘Wie beslist er als u het zelf niet meer kunt?’ Sommige mensen zijn niet (meer) in staat om zelfstandig beslissingen te nemen. Ook gebeurt het dat mensen een ziekte of aandoening hebben waardoor zij wilsonbekwaam zullen worden.

Wie is of wordt er dan verantwoordelijk voor beslissingen over de zorg, de financiën, materiele zaken of behandeling? Om op deze vragen antwoord te krijgen organiseert SMWO een bijeenkomst op 19 februari.
Tijdens deze bijeenkomst worden de mogelijkheden gepresenteerd die er zijn rond een kwestie waarin mensen niet meer in staat zijn om zelf te beslissen over bepaalde zaken. Wat personen vooraf aan wensen kenbaar kunnen maken, welke zaken geregeld kunnen worden en vast kunnen worden gelegd, daarover spreken een aantal gasten op deze avond. Zij geven onder andere uitleg over de wilsverklaring, het levenstestament, mentorschap en bewindvoering. Sprekers zijn Jan Gmelich Meijling: notaris bij De Zeeuws Alliantie, Lian Colijn: coördinator Mentorschap Zeeland en Eric Koopmans van de Zeeuwse Stichting voor Beheer en Bewindvoering.

Aanmelden
SMWO organiseert op dinsdagavond 19 februari deze thema-avond in buurthuis De Pit (Appelstraat 2a, Goes) voor mantelzorgers, (zorg)vrijwilligers en overige geïnteresseerden.
De avond vangt aan om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en duurt tot 21.30 uur.
Bijwonen van de bijeenkomst is gratis.
Aanmelden kan tot uiterlijk 12 februari door te mailen naar mantelzorg@smwo.nl of door te bellen naar 0113-277111. [l]