Koren Missa Katharina.
Koren Missa Katharina. Piet Stroo

ELLEWOUTSDIJK - Op zondagmiddag 3 februari wordt in ’t Kerkje van Ellesdiek ( Ellewoutsdijk) de Missa Katharina van Jacob de Haan uitgevoerd. Deze uitvoering vindt plaats in samenwerking met de Culturele Raad Borsele.

De mis uitgevoerd worden door twee koren, het Willebrordensemble uit Zoutelande en Voci Miste uit Oost-Souburg. Medewerking verlenen koperblazers uit de muziekvereniging Luctor et Emergo, organist Bert Geleijnse en sopraan Maartje Stroo. De algehele leiding is in handen van dirigent Ad Stroo.
De Missa Catharina ontstond als opdrachtswerk van de internationale muziekbond CISM in het kader van een in 2006 gehouden compositieprijsvraag. Gevraagd was een compositie met zeggingskracht en een niet al te hoge moeilijkheidsgraad, zodat de uitvoering voor vele amateur blaasorkesten en koren realiseerbaar is. Voor de compositieprijsvraag moesten een Kyrie en een Sanctus worden gemaakt. Een internationale en interconfessionele jury bestaande uit specialisten uit de wereld van de blaas- en de kerkmuziek koos Jacob de Haan eenduidig als winnaar. De eerste uitvoering van de mis was in de imposante barokke basiliek in het Beierse Ottobeuren door het Euregio Blasorchester. Met deze uitvoering accentueert het Kerkje dat ze breed programmeert. Het programma begint om 14.30 uur.
Reserveren is wenselijk. Dat kan via e-mail naar reserveer@ellesdiek.nl of telefonisch bij Annie Menheere 0113-612681. [l]