Uitvaartwinkel terug in Goes

GOES - De Uitvaartwinkel van Alexandra Markusse keert terug op de Kreukelmarkt in de Goese binnenstad. De zaak heeft een andere opzet. Zo is er ook ruimte voor maatschappelijke zaken.

De Uitvaartwinkel werd in 2003 geopend aan de Kreukelmarkt. Het was een vooruitstrevend initiatief, want onderwerpen rondom de dood waren toen nog niet zo bespreekbaar als nu. Toch kwamen er vaak bezoekers, meestal voor een urn of assieraden. Door de komst van internetaanbieders van urnen en assieraden verdween de winkel tijdelijk van het toneel. “Ik moest even afstand nemen om beter te leren zien en aan te voelen waar nu echt behoefte aan was”, zegt Alexandra. Ze kwam er door gesprekken achter dat veel mensen op zoek waren naar een persoonlijke benadering en persoonlijk contact. “Voor, tijdens en na een uitvaart. Want je hoeft het niet alleen te doen.”

In het volledig gerestaureerde pand kunnen nabestaanden en lotgenoten op iedere laatste dinsdag van de maand van 10.00 uur tot 11.00 uur terecht voor een kopje koffie en taart. Ze kunnen ervaringen met elkaar uitwisselen. Het koffie-uurtje is gratis.

Verder kunnen mensen in de winkel terecht voor informatie en advies. Alexandra wil ook lezingen, exposities en workshops gaan organiseren. Meer informatie: www.uitvaartinzeeland.nl.[l]