Steun Indigo aan kinderen gescheiden ouders

GOES - Ieder kind gaat er vanuit dat zijn ouders voor altijd bij elkaar blijven. Vooral jonge kinderen vinden dit vanzelfsprekend. Wanneer deze situatie plotseling verandert door een scheiding, wordt het vertrouwen van het kind op de proef gesteld. Indigo start voor deze kinderen in februari met een lotgenotengroep ‘Kind en echtscheiding’. In Goes leren kinderen van 8 t/m 12 jaar na schooltijd spelenderwijs met hun gevoelens en de nieuwe gezinssituatie om te gaan.

Een scheiding is een aangrijpende en angstige periode waarin veel kinderen probleemgedrag vertonen. Duidelijke steun en uitleg zijn dan onmisbaar. Tijdens de lotgenotengroep ‘Kind en echtscheiding’ kunnen kinderen hun verhaal kwijt en worden ze door middel van creatieve vormen geholpen met de verwerking van deze ingrijpende situatie. Om om te gaan met situaties die ze moeilijk vinden, oefenen ze met rollenspellen.

Informatie
De lotgenotengroep bestaat uit acht wekelijkse groepsbijeenkomsten, die elk anderhalf uur duren. De bijeenkomsten vinden altijd na schooltijd plaats. Per groep kunnen zes tot acht jongens en meisjes meedoen. De groep wordt geleid door twee preventiewerkers. Voorafgaand aan de groep vinden er kennismakingsgesprekken plaats. De kosten van de groep worden door de gemeente vergoed. Er is geen verwijsbrief nodig.

Meer informatie of aanmelden voor de groep in Goes. Dit kan nog tot 15 februari 2019 via het mailadres dek@indigozeeland.nl.[l]