Bart van Loo. FOTO STEPHAN VANFLETTEREN
Bart van Loo. FOTO STEPHAN VANFLETTEREN Foto: Stephan Vanfletteren

Lezing Bart van Loo over 'De Bourgondiërs'

GOES - De stichting Horen, Zien en Lezen organiseert maandag een lezing van Bart van Loo. De schrijver en rasverteller vertelt in podium ‘t Beest in Goes over zijn nieuwe boek ‘De Bourgondiërs’.

De stichting Horen, Zien en Lezen wil op verschillende locaties in Goes en omgeving culturele en maatschappelijke activiteiten organiseren. In eerste instantie richt ze zich op literaire evenementen. Chris de Stoop en Kader Abdolah zijn eind vorig jaar al te gast geweest.

Bart van Loo is de derde schrijver die langskomt. Hij neemt in ‘De Bourgondiërs’ de lezer mee op sleeptouw langs duizend jaar Europese geschiedenis. Zijn zoektocht voert hem naar het ontstaan van de Nederlanden in de 15e eeuw. De Lage Landen blijken een Bourgondische uitvinding te zijn. De schrijver vertelt de geschiedenis van de vroege Nederlandse eenwording. “Het is een wonderlijk relaas van ontbolsterende steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Van schizofrene koningen, doortastende hertogen en geniale kunstenaars. Terwijl de Bourgondische hertogen met veldslagen, huwelijken en hervormingen de versnipperde Lage Landen tot één geheel smeedden, ontstonden onvergetelijke werken van Klaas Sluter, Jan van Eyck en Rogier van der Weyden”, zegt de bekende Vlaming zelf over zijn meesterwerk.

De lezing van Van Loo begint maandag om 20.00 uur. Locatie is de filmzaal van ‘t Beest aan de Beestenmarkt. Kaartjes à tien euro zijn te koop bij boekhandels Het Paard van Troje of De Koperen Tuin.[l]