De prijswinnaars van SSC de Poel op de Zeeuwse Kampioenschappen. FOTO ANNE-MARIE MOL
De prijswinnaars van SSC de Poel op de Zeeuwse Kampioenschappen. FOTO ANNE-MARIE MOL Anne-Marie Mol

Jeugd SSC de Poel succesvol op Zeeuwse Kampioenschappen

GOES - De jeugdleden van SSC de Poel behaalden afgelopen zaterdag flink wat prijzen op het Zeeuws Kampioenschap Lange Baan schaatsen in Breda. Vrijwel alle persoonlijke records (PR’s) zijn gesneuveld!

Bij de allerkleinsten mocht Lieke van Rijs, in haar eerste Zeeuws Kampioenschap de grootste beker van de meisjes F-pupillen mee naar Kapelle nemen. Voor Bastiaan de Vrieze uit Kerkwerve en Dani Vos uit Middelburg was het hun eerste echte schaatswedstrijd. Bastiaan heeft zijn vader en moeder vaak genoeg een wedstrijd zien doen en wist dus wel hoe je moet starten. Toen Dani over de startlijn stond met zijn schaats (wel een écht klapschaats!) ging Bastiaan dus even zijn startvak uit om Dani te helpen. De scheidsrechter liet de jongens grijnzend begaan. Bastiaan werd Zeeuws Kampioen jongens pupillen F en Dani mocht op de tweede trede van het podium.

Elise van der Male uit Tholen schaatst al een paar jaar en werd kampioen in de categorie meisjes PE.

Levi van Zoest uit Wemeldinge had nog nooit op noren gereden maar bewees dat als je op wedstrijdskeelers uit de voeten kunt de overstap naar schaatsen te doen is. Hij werd Zeeuws kampioen bij de jongens PD.

Bij de oudere jeugd werd Mark van der Male uit Tholen kampioen bij de jongens PC met twee PR’s. Bij de meiden PC werd Roos de Vrieze uit Kerkwerve kampioen en Veerle van der Vlugt werd tweede. Ook Roos verbeterde twee PR’s en Veerle reed op de 500m sowieso een PR omdat ze die afstand nooit eerder gereden had.

Bram Kriekaard uit Krabbendijke werd ook met 2 PR’s Zeeuws kampioen bij de jongens PB.

Bij de meisjes PB werd Hendrika de Kok uit Colijnsplaat kampioen met eveneens 2 PR’s. Bij de 100m wist ze voor het eerst onder de 13 seconden te rijden en op de 500m komt de 49 seconden grens (50:30) inmiddels heel dichtbij. Nynke van Rijs uit Kapelle wist beslag te leggen op de tweede plek door in de buurt te komen van haar PR’s. Evy Slabbekoorn uit Colijnsplaat werd derde. Evy had wel de grootste verbetering van haar PR’s van alle drie de dames; drietiende er af op de 100m en bijna anderhalve seconde op de 500m (en die PR’s waren van 2 weken geleden!).

Floortje Goedhard mocht, ondanks een val op de 500m de beker voor Zeeuws Kampioen PA meenemen naar Kapelle en Roos Weststrate uit Oud-Sabinge werd tweede.

Marijn van den Bosse uit Borsele gaat als een speer dit seizoen; vorige week verpulverde hij zijn PR’s en deze week nogmaals en dook hij op de 500m voor het eerst onder de minuut na vorige week 1:02:41 gereden te hebben. Dorpsgenoot Jarno Walhout werd tweede bij de jongens PA; hij viel op de 500m.

Bij de junioren dames werd Remke van Rijs Zeeuws Kampioen met een knap PR op de 500m. Zij reed hiermee haar PR van Heerenveen uit de boeken.

Bij de Heren Junioren mocht Jerom Rentmeester uit ’s Heerenhoek de beker van Zeeuws Kampioen meenemen met 2 mooie PR’s op de 500 en 1500 meter. Lars Vermue uit Nieuwdorp kwam op de 500m erg dicht bij de tijd van Jerom maar verzuurde op de 1500m zodanig dat hij de laatste ronde vrijwel niet meer vooruit kwam. Desondanks ook 2 PR’s voor Lars en een tweede plek. Tweelingbroer Wout Vermue probeerde op de 1500m het gat van de 500m dicht te rijden op Lars maar had pech door over een bandje te vallen dat een andere rijder verloren was. Ondanks de val was hij op de 1500m sneller dan Lars maar niet snel genoeg om het gat nog te dichten. Met 2 mooie PR’s en een derde plek mag hij toch trots zijn! [l]