Wereldwinkel Goes weer open
Wereldwinkel Goes weer open Foto:

AGENDA

Expositie

8:00 |

Tot 1 maart exposeert Riny van der Borgt van der Wal uit Heinkenszand voor de tweede keer in de Cornelia Emil Sandströmweg 2 Zierikzee. Met bijzondere materialen en technieken wil zij verschillende culturen laten zien die in onze maatschappij leven om elkaar beter te leren begrijpen want als geest en hand niet samen gaan, ontstaat er geen kunst. Openingstijden hele week van 08.00-20.00 uur.

Expositie Jopie Minnaard

13:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

In 't Kerkje van Ellesdiek exposeert Jopie Minnaard aquarellen uit het boek "Openbaering in beeld".

Expositie Sietske Koopman

15:00 | Kunstuitleen De Bevelanden

Sietske Koopman uit ’s-Heer Abtskerke exposeert haar schilderijen bij Kunstuitleen De Bevelanden in Goes. Haar grote doeken tonen alledaagse onderwerpen die toch ook bijzonder zijn. Ze schildert wat dichtbij is: de kerktoren tegenover haar huis, de fritesfabriek bij Lewedorp. De verf waarmee Sietske werkt is ei-tempera, niet zo gangbaar als olieverf of acryl. Hierbij werk je met felgekleurde pigmenten (‘mooie kleuren!’), met eigeel als bindmiddel. Afgelopen zomer exposeerde Sietske Koopman haar werk op de Kunstschouw. De expositie is t/m 23 februari te bezichtigen. Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 13-17 uur, zaterdag 10-14 uur: Kunstuitleen De Bevelanden: Westwal 45 in Goes. Zie ook: www.kunstingoes.nl.

Donderdag 7 februari

Lezing Razzak Avakhti

20:00 | De Basis

Razzak Avakhti, een voormalig soldaat en lijfwacht van Saddam Hussein spreekt op 7 februari in Goes. Avakhti werd in 1955 geboren in Kirkuk, in het noorden van Irak. Hij werd gevangengenomen en gemarteld. Na zijn vrijlating wist hij naar Iran te vluchten. In 1990 vluchtte het gezin naar Nederland, kreeg asiel en ging in Staphorst wonen. De Irakees bekeerde zich in Nederland tot het christelijke geloof. Bijeenkomst, georganiseerd door de interkerkelijke Werkgroep Kerk & Vluchteling Goes is donderdag 7 februari in “De Basis”, Bessestraat 8 in Goes om 20 uur. In de pauze is er gelegenheid om vragen op een kaartje te schrijven, waar Avakhti na de pauze op in zal gaan. Toegang is gratis, wel wordt er collecte gehouden voor de onkosten. Graag aanmelden: kerkingoes.azc@gmail.com, of 06-38057939.

Vrijdag 8 februari

Toneeluitvoering 'Schrabbekercke'

20:00 | Dorpshuis Versvliet

“Ja hoor, daar gaan we weer. . . ”, heet het blijspel dat zal worden opgevoerd door toneelvereniging “Schrabbekercke”. Drie vrouwen en twee mannen organiseren (als vrijwilligers) een feestmiddag voor een bejaardentehuis. Eén van de vrouwen doet een beetje uit de hoogte, waardoor ze voortdurend met de jongste vrouw van het stel overhoop ligt. Ze besluiten op die feestmiddag een sketch op te voeren, die ook deze jongste gaat schrijven. Dit levert bij de rolverdeling de nodige hilarische scènes op. De sketch duurt het gehele derde bedrijf. Voorstelling is op 8- en 9 februari, verenigingsgebouw Versvliet, 's-Heer Abtskerke, van de Plasschestraat 33, 20.00u, zaal open vanaf 19.30u. Op beide avonden wordt een loterij gehouden en zaterdags na de voorstelling is het gezellig nakletsen.

Zaterdag 9 februari

Wereldwinkel Goes weer open

10:00 | Wereldwinkel

Na een sluiting van 3 weken gaat de deur van de Weeldwinkel zaterdag 9 februari om 10.00 uur weer open. Om er een feestelijk tintje aan te geven hebben we een aantal leuke acties. De laatste opfrisbeurt is alweer jaren geleden. Hoog tijd dus voor iets nieuws. Zowel de vloer, als de muren en de toonbank zijn onder handen genomen. Het interieur is nu licht waardoor de - vaak kleurige - producten nog beter tot hun recht komen. Wereldwinkel Goes, Waterstraat 1, 4461 CV Goes, 0113-220442, facebook.com/wwgoes/.