Uilenexpert
Uilenexpert Foto:

AGENDA

Woensdag 20 februari

Expositie Jopie Minnaard

13:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

In 't Kerkje van Ellesdiek exposeert Jopie Minnaard aquarellen uit het boek "Openbaering in beeld".

Word een uilenexpert

15:00 | Milieu Educatie Centrum De Bevelanden

Benieuwd naar het mysterieuze leven van uilen? Deze middag krijgen kinderen een gastles van een echte uilenexpert. Wist jij dat je aan de oogkleur van een uil kan zien of het een dag of nachtjager is? Uilen met zwarte ogen, zoals de kerkuil of bosuil, zijn echte nachtjagers. Uilen met gele ogen, zoals de steenuil of velduil, jagen ook overdag! Ook gaan we deze middag braakballen pluizen. Je vindt kaakjes, schedeltjes, botjes of tanden van verschillende dieren. Wat je gevonden hebt, mag je mee naar huis nemen! Hebben jou kinderen interesse en zijn ze tussen de 8 en 12 jaar oud? Geef ze op bij het Milieu Educatie Centrum de Bevelanden: www.mecdebevelanden.nl

Expositie Sietske Koopman

15:00 | Kunstuitleen De Bevelanden

Sietske Koopman uit ’s-Heer Abtskerke exposeert haar schilderijen bij Kunstuitleen De Bevelanden in Goes. Haar grote doeken tonen alledaagse onderwerpen die toch ook bijzonder zijn. Ze schildert wat dichtbij is: de kerktoren tegenover haar huis, de fritesfabriek bij Lewedorp. De verf waarmee Sietske werkt is ei-tempera, niet zo gangbaar als olieverf of acryl. Hierbij werk je met felgekleurde pigmenten (‘mooie kleuren!’), met eigeel als bindmiddel. Afgelopen zomer exposeerde Sietske Koopman haar werk op de Kunstschouw. De expositie is t/m 23 februari te bezichtigen. Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 13-17 uur, zaterdag 10-14 uur: Kunstuitleen De Bevelanden: Westwal 45 in Goes. Zie ook: www.kunstingoes.nl

Open avond Kombifit

20:00 | Omnium zwembad

Op woensdagavond 20 februari houdt de Kombifit groep van Tjoba een open avond. Iedereen die 2019 begonnen is met het voornemen om eens extra te gaan sporten is van harte welkom om kennis te maken met deze club. Onder leiding van een trainer is er een gevarieerd programma (met o.a. balspelen) waarbij iedereen op zijn of haar eigen tempo en niveau kan meedoen. Trek je sportschoenen aan en kom deze avond om 8 uur naar hal 4 van het Omnium voor een kennismaking en om mee te doen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met May via: 06-12924483.

Zaterdag 23 februari

Repair Café

10:00 | Arendshuis

Op zaterdag 23 februari is er Repair Café in het Arendhuis, Torenring in 's-Heer Arendskerke. Allerlei (elektrische) apparatuur kan ter reparatie aangeboden worden om samen met vrijwilligers te kijken of ze gerepareerd kunnen worden. Ook kapotte kleding en naaimachines kunnen meestal hersteld worden. Er staat een naaimachine klaar, waar je gebruik van kan maken. Voor meer info: repaircafe.org of shak-repaircafe@xs4all.nl.

Sabbat messiaanse dienst

10:30 | Messiaanse gemeente 'Ebhen ShêtíJáh

Door de Messiaanse gemeente 'Ebhen ShêtíJáh worden nagenoeg elke zaterdag sabbat messiaanse diensten verzorgd in de Torenring 44b te 's-Heer Arendskerke. Tijdens onze diensten hebben wij een Bijbels kinderverhaal en besteden wij aandacht aan de Parasha, een wekelijks leesschema van de Thora die in elke synagoge gelezen wordt. De prediking gebeurd vanuit de hele Bijbel maar met gebruikmaking van de Hebreeuwse uitleg, het zogenaamde Hebreeuwse denken volgens de PaRDeS. Deze diensten duren van 10.30 tot ongeveer 13.00u. Elke dienst wordt afgesloten met een gezamenlijke broodmaaltijd. U bent van harte welkom onze diensten bij te komen wonen. Meer info: voorganger: Dhr. A. Duijzer, 0640355608.

Voorstelling Con Legno

20:00 | Nicolaaskerk

Klassieke muziek door Strijkersensemble Con Legno. Con Legno ('met hout') is een initiatief van de Zeeuwse Muziekschool en bestaat uit 16 enthousiaste scholieren, studenten en volwassenen op viool, altviool, cello en contrabas, onder leiding van Pim Overduin. Het ensemble viert dit jaar haar 40-jarig jubileum en verzorgt een jubileumconcert op 23 februari in de Nicolaaskerk in Kortgene. Het programma is gebaseerd op volksmuziek en -vertellingen. Bijzonder is de medewerking van het 9-jarig blokfluittalent Esra Jonckman uit Vlissingen. Begeleid door Con Legno speelt zij het fluitconcert in F-groot 'La Tempesta di Mare' van Vivaldi. Daarnaast wordt het verhaal van Don Quichotte ten gehore gebracht; met verteller, en omlijst door de gelijknamige suite voor strijkers van Telemann. Nicolaaskerk in Kortgene, zaterdag 23 februari. Aanvang 20.00 uur. Kaarten verkrijgbaar aan de kassa op de avond zelf, of reserveer op www.nutnoordbeveland.nl

Zondag 24 februari

Lezing Paulien van 't Westeinde

14:00 | Koperen Tuin

Paulien van 't Westeinde geeft zondag 24 februari een lezing in boekhandel De Koperen Tuin. "Buiten je comfortzone, daar gebeurt het." Daarvan is Van 't Westeinde overtuigd. Daarom spoort zij iedereen aan om een bucketlist te maken. Ze heeft 52 activiteiten bedacht die buiten je comfortzone liggen, maar die je (bijna) gratis kunt doen. Deze zijn gebundeld in het boekje '52x buiten je comfortzone' dat Van 't Westeinde maakte met illustrator Nicola de Groot. De middag begint om 14.00 uur. De toegang is gratis.

Folkband Merrow

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Op zondagmiddag 24 februari om 14.30 uur is er in 't Kerkje van Ellesdiek (Ellewoutsdijk) een optreden van de folkband Merrow. Merrow bestaat nu 3 jaar en in december 2018 presenteerden zij hun eerste CD. De band doet nu een tour langs Zeeuwse podia met een programma rond hun CD "A story to tell", want van elke song is ook een verhaal te vertellen. Merrow laat zich inspireren door Ierse, Schotse en Engelse folkmuziek en de leden van de band hebben hun sporen verdiend in de Zeeuwse muziekwereld. Naast zangeres Gabien Lambert bestaat de band uit Wolfert Jumelet (accordeon), Bouke Nijssen (basgitaar), David Egter van Wissekerke (gitaar, mandoline, viool) en Ruud Eggermont (gitaar en zang). Reserveren is wenselijk. Dat kan via e-mail naar reserveer@ellesdiek.nl of telefonisch bij Annie Menheere 0113-612681.

Dinsdag 26, Woensdag 27, Donderdag 28 februari

Kinder doe dagen

9:00 | Hollandsche Hoeve

Het ambachtscentrum Goes heeft weer kinder doe dagen op dinsdag 26, woensdag 27, donderdag 28 februari en zaterdag 2; dinsdag 5, woensdag 6, donderdag 7 en zaterdag 9 maart. Je kunt, tegen een geringe vergoeding, komen knutselen om leuke dingen te maken. De ateliers zijn open van 13.00 tot 16.30 uur. De toegang en parkeren is gratis, tevens rolstoel toegankelijk. Volg ons op facebook. Adres Hollandse Hoeve Kattendijksedijk 27 Goes.