De winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd Oosterschelde
De winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd Oosterschelde R. Bakema van Bibliotheek Oosterschelde

Winnaars Nationale Voorleeswedstrijd Oosterschelde

GOES - Op woensdagmiddag 20 februari organiseerden Bibliotheek Oosterschelde en de Zeeuwse bibliobussen de lokale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Onder toeziend oog van een deskundige jury, lazen tien leerlingen voor aan een muisstille zaal.

De wedstrijd is gewonnen door Floortje van der Schraaf (Don Boscoschool, 's-Heerenhoek), Veronique Lemsom (OBS Het Stapelhof, Renesse) en Zoë Gude (Prof. Dr. Kohnstammschool, Goes). Zij hebben zich geplaatst voor de provinciale finale van de voorleeswedstrijd voor basisscholieren op 13 april in de Bibliotheek van Middelburg. Uiteindelijk staan er tijdens de landelijke finale, die gehouden wordt op 22 mei in de Schouwburg in Amstelveen, twaalf provinciale kampioenen op het podium om te laten zien en horen hoe goed zij kunnen voorlezen. Eén van hen zal die middag door een jury gekozen worden tot De Nationale Voorleeskampioen 2019!
De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de 26e keer georganiseerd en is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. [l]