Oostmolen met zeilen volop in bedrijf.
Oostmolen met zeilen volop in bedrijf. Cees Pieters

Crowdfundactie voor de Oostmolen van Kloetinge

KLOETINGE - Een steuntje in de rug heeft de Oostmolen van Kloetinge nodig! Het stichtingsbestuur heeft veel geïnvesteerd in het jaarlijks onderhoud van de Oostmolen. Zo zijn vorig jaar een groot aantal belangrijke werkzaamheden aan de molen uitgevoerd. Onder andere is de lange spruit vernieuwd en zijn er voor de wieken nieuwe windborden gemaakt. Om te kunnen malen moet er voldoende kracht kunnen worden opgebouwd. Dit is mogelijk door molenzeilen in de wieken aan te brengen.

De oude molenzeilen zijn ruim 15 jaar oud en erg versleten. De zeilen moeten dringend vervangen worden. Het aanschaffen van 4 nieuwe zeilen kost een kleine 5000 euro. Door de grote investeringen, vorig jaar, is er financieel geen ruimte om nieuwe zeilen te laten maken.
Het bestuur is in nauw overleg met de landelijke vereniging “De Hollandsche Molen” een crowdfundingsactie gestart. Zo wordt elke euro die wij voor het aanschaffen van de nieuwe zeilen ophalen verdubbeld door De Hollandsche Molen.

Wind in de zeilen
De crowdfundactie voor nieuwe zeilen, voor de Oostmolen, loopt tot 1 mei. Wilt u ook helpen om de Oostmolen weer trots te laten draaien boven Kloetinge? Doneer dan nu voor de nieuwe zeilen voor de Oostmolen!
Uw bijdrage kunt u rechtstreeks storten via de site van “De Hollandsche Molen”, www.molenfonds.nl/oostmolen [l]