+-voetbal-sport-bal-
+-voetbal-sport-bal- Foto:

Nieuwe training gezinsmaatjes

GOES - SMWO begint in april met een training voor gezinsmaatjes. Tijdens deze training van vijf bijeenkomsten worden vrijwilligers opgeleid om gezinnen uit de gemeenten Borsele, Goes en Noord-Beveland te ondersteunen bij praktische zaken die horen bij het opgroeien en opvoeden van kinderen.

Het doel van de training is om vaardigheden, kennis en een basishouding aan te leren die gezinsmaatjes kunnen gebruiken bij het werken in een gezin.

Na de training kunnen deelnemers als gezinsmaatje aan de slag om ouders en kinderen te ondersteunen in hun leven. Tijdens de begeleiding van het gezin, worden de gezinsmaatjes niet alleen ondersteund door de coördinatoren van SMWO, maar ook door andere gezinsmaatjes. SMWO verwacht van deelnemers een beschikbaarheid van tussen de drie en vijf uur per week.

De gezinsmaatjes worden op dit moment ingezet in de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal.

Mensen die gezinsmaatje willen worden, kunnen zich tot 22 maart aanmelden bij SMWO via infopunt@smwo.nl of 0113-277111. Meer informatie: www.smwo.nl.[l]

SMWO zoekt nieuw citytrainers

GOES - SMWO begint na de voorjaarsvakantie met een nieuwe training voor citytrainers. De startdatum wordt later bekend gemaakt.

Het project citytrainers draait al een paar jaar in de gemeente Goes. SMWO is op zoek naar jongeren tussen de 14 en 21 jaar voor wie sporten hun passie is, die iets willen betekenen voor hun wijk of dorp en graag lesgeven en samenwerken met anderen.
Citytrainers leren in acht wekelijkse bijeenkomsten hoe ze een sportief evenement kunnen organiseren. Theorie en praktijk wisselen elkaar af tijdens de lessen van twee uur. Aan het einde van de cursus moeten ze een evenement op poten kunnen zetten. Meer informatie is te vinden op de website www.smwo.nl. Aanmelden kan tot 11 maart via n.pielaat@smwo.nl.[l]