Adrie Huissoon
Adrie Huissoon Foto: Adrie Huissoon

Victor Jara Tribute op de Bunder

'S HEER ARENDSKERKE - Victor Jara: 'Het lied zingt voort' is de titel van een muzikale vertelling door drie muzikanten die het publiek d.m.v. indrukwekkende, prachtig vertolkte liederen een onvergetelijke herinnering meegeven. Opvallend is dat er geen groepsnaam bestaat voor dit unieke trio. Het is de titel van de voorstelling die terechte aandacht krijgt.


Victor Jara was een Chileense volkszanger, theaterregisseur en, activist. In het zeer onrustige klimaat in Chili nam hij het met een gitaar en teksten op tegen alles wat tegen de democratie was en het volk in ellende en armoede hield.
Zangeres Rogalski begon haar carrière bij het Pools Staatsensemble voor Zang en Dans, deed tournees met oa Flairck, Fernando Lameirinhas en Ot Azoy.
Percussionist Santos verdeelt zijn thuisbasis tussen Nederland en Portugal. Studeerde af in klassieke percussie, jazz drums en compositie/percussie in Rotterdam, Den Haag en Lissabon. Hij tourt regelmatig met gerenommeerde internationale artiesten.
Zanger/gitarist Huissoon is autodidact en brengt eigen geschreven liedjes in het Zeeuws, zingt Spaans repertoire in andere groepen. Onlangs heeft hij een boek uitgebracht over het leven van Victor Jara.

Theaterprogramma
In 2013 zijn de drie muzikanten begonnen met dit muzikale theaterprogramma. De afgelopen jaren vermeerderen het aantal optredens zich. Terecht zoals u zult horen en zien. Zondag 10 maart bij een Bunder Kunst Panhoeveweg ’s-Heer Arendskerke Aanvang concert 15.00 uur, voor en na deze activiteit volop gelegenheid om de tuin te bezoeken. Tickets verkrijgbaar via www.eenbunderkunst.nl of aan de deur als er nog plaats is. [l]