Geïnspireerd door Benedictus

OVEZANDE - Op dinsdagavond 12 maart wordt in dorpshuis 'Trefpunt', Hoofdstraat 54 in Ovezande een avond gehouden over de Benedictijnse manier van leven. Geert Derkse verzorgt een inspirerende lezing over deze levensregel voor beginners.

Het Sint Franciscuscentrum organiseert de inleiding in het kader van het voorprogramma op de bisdombedevaart in het najaar van 2019 ‘In de sporen van H. Benedictus’. In de lezing wordt ingegaan op de spiritualiteit van H. Benedictus en hoe dit toe te passen in het dagelijks leven. Iedereen met belangstelling voor dit onderwerp is van harte welkom, ook mensen die niet kunnen of willen deelnemen aan de bedevaart.

Geert Derkse (1956) studeerde theologie aan de Hogeschool voor Theologie en Pastoraat te Heerlen en de Theologische faculteit Tilburg. Hij werkte na zijn studie in het onderwijs. Hij was directeur van Scholengemeenschap de la Salle in Baarle-Nassau en rector van het Juvenaat in Bergen op Zoom. Geert Derkse is een echte kenner van de Benedictijnse spiritualiteit die hij in zijn stijl van leidinggeven ook toepast.

Aanmelden
Alle belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om kennis te komen nemen van de Benedictijnse manier van leven. De toegang is gratis, hoewel een vrijwillige bijdrage welkom is. Aanmelden kan via de website van het Sint Franciscuscentrum of per e-mail opgave@sintfranciscuscentrum.nl. Graag datum 12 maart en plaats Ovezande vermelden. [l]