Sharella Kuijsten met haar eerste roman. ARCHIEFFOTO
Sharella Kuijsten met haar eerste roman. ARCHIEFFOTO Foto: Picasa

'Ik kan mijn fantasie de vrije loop laten'

LEWEDORP – Het eerste boek van de uit Amsterdam afkomstige Sharella Kuijsten is sinds vorige week verkrijgbaar bij uitgeverij Boekscout. In 'Waarom ik? Gedrogeerd, verkracht, zwanger' wordt de hoofdpersoon meerdere malen gedwongen om moeilijke keuzes te maken, nadat een incident op een bedrijfsuitje haar leven op zijn kop heeft gezet.

DOOR JESSICA ROVERS

Sharella Kuijsten woont met veel plezier al bijna tien jaar in Lewedorp en is moeder van een dochter van zes en een zoontje van twee jaar. Wat begon met het schrijven van een 'blogje' is uitgegroeid tot de publicatie van een boek. “Ik schrijf al mijn hele leven”, vertelt zij. “Ik had een beginnetje gemaakt met dit verhaal. Toen ik het liet lezen aan een vriendin reageerde ze razend enthousiast. Ik ben in blogvorm verder gaan schrijven en had binnen de kortste keren meer dan duizend volgers. Toen ik merkte dat het verhaal aansloeg, heb ik het herschreven in boekvorm en naar een uitgever gestuurd."

'Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan'

Sharella heeft zo'n acht maanden gewerkt aan haar roman en is inmiddels druk bezig met een tweede verhaal. “Ik had niet verwacht dat het allemaal zo snel zou gaan, want het was in eerste instantie helemaal niet de bedoeling dat het verhaal gepubliceerd zou worden", vertelt ze. "Voor mij is schrijven een manier om helemaal los te kunnen gaan met mijn rijke fantasie. Met name spannende dingen vind ik leuk om te schrijven, maar ook humor vind ik belangrijk. Het liefste beschrijf ik emoties rauw en puur. Ik weet niet of ik talent heb. Ik schrijf gewoon heel erg graag, maar vind het wel een eer dat ik nu een eigen boek in de boekenkast heb staan."

Zoetsappig

Volgens Sharella is 'Waarom ik?' een heftig boek. “Het is zeker geen zoetsappig romannetje. Sommige lezers hebben het boek in twee dagen uitgelezen."

Het verhaal gaat over een jonge vrouw die gaat solliciteren, nadat het bedrijf van ouders failliet gegaan is. Dat levert een paar Bridget Jones-achtige gebeurtenissen op, totdat ze aan de slag gaat in een magazijn waar alleen maar mannen werken. Na een bedrijfsuitje wordt ze naakt wakker en blijkt ze niet alleen gedrogeerd en verkracht, maar ook zwanger te zijn.

Thriller

Ze komt dan voor keuzes te staan die Sharella zelf niet zou willen en hoeven maken. "Ze maakt allemaal heftige dingen mee, maar aan het einde komt het wel semi-goed. Dat was ook de reden dat het boek gekwalificeerd is als roman en niet als thriller." Sharella's nieuwe verhaal “Negen maanden benauwd' is wel een thriller. Of ook dit in boekvorm uitgebracht gaat worden, weet ze nog niet. “Het ligt er een beetje aan hoe goed mijn eerste boek verkocht wordt, maar ik blijf sowieso schrijven."

“Waarom ik? Gedrogeerd, verkracht, zwanger” is verkrijgbaar via www.boekscout.nl en www.bol.com.