Vivian Karelse, Jade de Lange en  Eliane Asselberghs. FOTO HUIB BOOGERT
Vivian Karelse, Jade de Lange en Eliane Asselberghs. FOTO HUIB BOOGERT Foto: Huib Boogert

Jade overhandigt cheque aan Café des Artistes

GOES - Atletiekvereniging AV’56 te Goes heeft vorige week een cheque van 5465 euro overhandigd aan Eliane Asselberghs van Café des Artistes.

Het enorme bedrag was de eindopbrengst van de Kanjerloop (en enkele andere acties), die de atletiekvereniging in december hield. Café des Artistes is een organisatie die in onder meer het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie ernstig zieke kinderen bezighoudt met het maken van echte kunst. Asselberghs heeft daarvoor een materiaalkar, waarmee ze bij de kinderen aan het bed komt.

AV’56 kwam met dit initiatief in contact, doordat jeugdlid Jade de Lange in 2017 en 2018 langdurig en intensief in het ziekenhuis werd verpleegd. Asselberghs kwam naar Goes om de cheque in ontvangst te nemen. Met het geld kan ze tot het einde van het jaar op weekbasis twee tot drie kinderen in het Prinses Máxima Centrum extra bezoeken met haar rijdende atelier. Als dank voor het werk van alle AV’56-leden heeft Jade voor beeldje van een startende atleet gemaakt, die ook in het logo van AV’56 staat. Jade overhandigde het cadeau aan Vivian Karelse, jeugdcoördinator van de atletiekvereniging. Het krijgt een plaatsje in de kantine.[l]