Open Hangardag
Open Hangardag Foto:

AGENDA

6-7-9 maart

Kinder doe dagen

9:00 | Hollandsche Hoeve

Het ambachtscentrum Goes heeft weer kinder doe dagen op woensdag 6, donderdag 7 en zaterdag 9 maart. Je kunt, tegen een geringe vergoeding, komen knutselen om leuke dingen te maken. De ateliers zijn open van 13.00 tot 16.30 uur. De toegang en parkeren is gratis, tevens rolstoel toegankelijk. Volg ons op facebook. Adres Hollandse Hoeve Kattendijksedijk 27 Goes.

Donderdag 7 maart

Open huis Clarahofje

13:00 | Het Clarahofje

Donderdagmiddag 7 maart is er open huis in Hospice Het Clarahofje van 13 tot 15 uur. Iedereen die graag eens een kijkje wilt nemen is van harte uitgenodigd om te komen. U kunt u vragen stellen, sfeer proeven, kennis maken met vrijwilligers en verpleegkundigen en ervaren hoe het is in het hospice. Van harte welkom! Eind maart start er een basistraining voor vrijwilligers die willen gaan starten in het hospice. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Heeft u interesse, neem contact met ons, coordinatoren, op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek: 06-10956301.

Vrijdag 8 maart

Bijeenkomst Kaartenkring

19:00 | De Goede Verwachting

Kaartenkring Zeeland komt op vrijdag 8 maart vanaf 19.00u samen in De Goede Verwachting, Vermetstraat 2 in Lewedorp, voor verzamelaars.

Zaterdag 9 maart

Open Hangardag

10:00 | Arendshuis

De werkgroep Flight Simulator van HCC regio Zeeland (Computer Club) houdt zaterdag 9 maart haar jaarlijkse Open Hangardag in het Arendshuis te 's-Heer Arendskerke aan de Torenring. Gedurende deze hele dag van 10 tot 17u kunt u kennismaken met alle facetten van vliegsimulatie. Ron Konings met zijn eigen cockpit zelf gebouwd (zie de Faam van 2 januari) .Als vanzelfsprekend is er gelegenheid zelf een stick of stuur ter hand tenemen. Informatie over de HCC en de werkgroep Flight Simulator ligt voor u klaar. Vlieg boven uw eigen huis en ervaar hoe leuk vliegsimulatie is op de Open Hangardag van de HCC! ronkonings@zeelandnet.nl

Spirituele Westlicht beurs

10:00 | Grote of Maria Magdalenakerk

Centrum 't Westlicht organiseert op zaterdag 9 maart, 10.00-17.00 uur, de grote Spirituele Westlicht Beurs in de Grote of Maria Magdalenakerk te Goes. Op deze grote beurs kun je alles vinden op het gebied van spiritualiteit, gezondheid, welzijn, creativiteit en bewustwording met 100 standhouders. Alles voor lichamelijk en geestelijk welzijn. Denk aan: vele spirituele artikelen, coaching, gezonde voeding, wierook, mediums, mindfulness, tarot en andere kaartleggingen, kristallen, persoonlijke consulten, religieuze beelden, healing, klankschalen, buddha, allerlei massages, aura fotografie, natuurlijke producten, reiki, welness, sieraden, yoga, live muziek, versnaperingen. Grote of Maria Magdalena Kerk , Singelstraat 21 Goes in Zeeland; info@twestlicht.nl / 0613529019.

Vogelbeurs

10:00 | Heer Hendrikshuis

Zaterdagmorgen 9 maart is het vogelbeurs tussen 10.00 en 12.00 uur in het Heerhendrikhuis, Te Werfstraat 18 te 's-Heer Hendrikskinderen. Het is de gelegenheid om kooi- en volièrevogels te ruilen, te kopen en te verkopen volgens de richtlijnen van de N.B.v.V., zie hun website www.nbvv.nl/regels voor het houden van een vogelmarkt. Kort samengevat: Gezonde vogels in schone t.t. kooien, voldoende drinkwater en voer. Ook zijn er voeders en andere benodigdheden verkrijgbaar. Ringen voor de 4e ronde 2019 kunnen besteld worden. Een ideale gelegenheid om andere vogelliefhebbers te ontmoeten en ervaringen over vogels uit te wisselen onder het genot van koffie, thee of fris. Er worden leuke prijzen verloot op de entreebewijzen. Bekijk ook onze website www.vogelvriendengoes.nl

Open Hangardag in het Arendshuis

10:00 | Arendshuis

De werkgroep Flight Simulator van HCC regio Zeeland (Computer Club) houdt zaterdag 9 maart haar jaarlijkse Open Hangardag in het Arendshuis te 's-Heer Arendskerke aan de Torenring. Gedurende deze hele dag van 10 tot 17 u kunt u kennismaken met alle facetten van vliegsimulatie. Ron Konings met zijn eigen cockpit zelf gebouwd. Als vanzelfsprekend is er gelegenheid zelf een stick of stuur ter hand te nemen. Informatie over de HCC en de werkgroep Flight Simulator ligt voor u klaar. Vlieg boven uw eigen huis en ervaar hoe leuk vliegsimulatie is op de Open Hangardag van de HCC! ronkonings@zeelandnet.nl.

Theater in de Kerk

20:00 | Mariakerk

Zaterdag 9 maart is er een bijzondere theatervoorstelling in Nisse. Kees van der Zwaard speelt: Droom van vuur, of de dag dat God 10 jaar werd. Voor wie het kind in zichzelf niet is kwijtgeraakt is dit een prachtige theateravond! De voorstelling is in de Maria kerk van Nisse en begint om 20.00 uur. Inloop met koffie vanaf 19.30 uur.

Zondag 10 maart

Optreden Leftovers

15:00 | Surf et Turf

Optreden Leftovers in Compagnie Surf & Turf in Hoedekenskerke op zondagmiddag 10 maart. Leftovers is een coverband die herkenbare 'classic-rock' nummers speelt met uitstapjes naar pop, blues en soul. Kortom, lekkere muziek voor een breed publiek! De leden hebben stuk voor stuk een rijk verleden in de Zeeuwse muziekwereld en de meesten spelen dan ook al vele jaren samen. Ze zijn afkomstig uit Noord- en Zuid Beveland en bestaat uit Anja Kopmels en Judith Mollenbrok (zang), Kees van Gilst (toetsen), Arthur Kranz (sax/mondharmonica), Peter Nieuwenhuize (drums), André Karelse (bas) en Paul Jongejan (gitaar/achtergrondzang). Het optreden in Compagnie Surf et Turf in Hoedekenskerke begint om 15.00 uur en de toegang is gratis. https://www.leftovers-band.nl

Klassiek concert

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Twee talentvolle en jonge ensembles verzorgen zondag 10 maart een klassiek programma in 't Kerkje van Ellesdiek. Het Roosevelt College Choir en het Zeeuws Cello Ensemble vertolken een breed scala aan klassieke werken met verrassende uitstapjes naar hedendaagse muziek. Het Roosevelt College Choir bestaat uit studenten van de Roosevelt Academy uit Middelburg. Een internationaal gezelschap onder leiding van Ramon van den Boom. Het koor zingt gevarieerd, klassiek repertoire. Het Zeeuws Cello-Ensemble is samengesteld uit docenten en leerlingen van de Zeeuwse Muziekschool. Tien cellisten spelen een zeer divers programma. Van klassieke werken van Brahms tot filmmuziek en het Farewell van de rockband Metallica. Aanvang 14.30 uur. Reserveren is gewenst: reserveer@ellesdiek.nl of 0113-612681.

Woensdag 13 maart

Open dag

9:00 | Montessorischool De Basis

Woensdag 13 maart bent u van 9.00-12.00 uur van harte welkom op de open dag van Montessorischool De Basis in Goes. Belangstellenden kunnen die ochtend in de groepen rondkijken, de sfeer proeven en ervaren hoe er in het Montessorionderwijs gewerkt wordt. 'Leer mij het zelf te doen' en de vrije werkkeuze zijn uitgangspunten van waaruit wij werken. Niet alle kinderen zijn op hetzelfde moment met iets bezig, maar werken op hun eigen niveau en in hun eigen tempo. Er heerst een grote saamhorigheid en het schoolgebouw is ook gericht op elkaar ontmoeten en samenwerken. De school ligt in Goes-Zuid: Frambozestraat 29, 4462EK. Meer informatie: www.montessorischool-goes.nl

Seniorenmirreg

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

In samenwerking met Seniorenraad Borsele organiseert 't Kerkje van Ellesdiek (Ellewoutsdijk) op woensdag 13 maart een gezellige seniorenmirreg. Het duo De Freesia's brengt een programma boordevol hilarische sketches en liedjes. Koor '55 uit Goes sluit de middag af met liedjes van vroeger en nu. De Freesia's bestaan uit de personages Tanne en Meriete. Op geheel eigen wijze gaan zij in op tal van situaties uit de wereld van senioren. De Freesia's nemen geen blad voor de mond, maar hun humor is mild en met veel begrip en warmte voor het ouder worden. Het Goese Koor '55 zingt oude vertrouwde liedjes, maar ook minder bekend repertoire. Het koor staat onder leiding van dirigente Willy Feijtel. Aanvang 14.30 uur. Reserveren is gewenst: reserveer@ellesdiek.nl of 0113-612681.

Optreden Leftovers
Het Roosevelt College Choir geeft samen met het Zeeuws Cello Ensemble een concert in 't Kerkje van Ellesdiek.
 Spirituele Westlicht Beurs in Goes.