Henk Bisschop
Henk Bisschop Foto:

AGENDA

Woensdag 13 maart

Open dag

9:00 | Montessorischool De Basis

Woensdag 13 maart bent u van 9.00-12.00 uur van harte welkom op de open dag van Montessorischool De Basis in Goes. Belangstellenden kunnen die ochtend in de groepen rondkijken, de sfeer proeven en ervaren hoe er in het Montessorionderwijs gewerkt wordt. 'Leer mij het zelf te doen' en de vrije werkkeuze zijn uitgangspunten van waaruit wij werken. Niet alle kinderen zijn op hetzelfde moment met iets bezig, maar werken op hun eigen niveau en in hun eigen tempo. Er heerst een grote saamhorigheid en het schoolgebouw is ook gericht op elkaar ontmoeten en samenwerken. De school ligt in Goes-Zuid: Frambozestraat 29, 4462EK. Meer informatie: www.montessorischool-goes.nl

Knutsel jouw eigen muizenkamer

15:00 | De Blauwe Ezel

Ken je het muizenhuis en hou je van knutselen? Kom 3x knutselen aan jouw eigen muizenkamer bij Atelier de Blauwe Ezel in Goes. Woensdag 13 maart, 20 maart en 3 april van 15.00 tot 16.30 uur. Opgeven kan via info@blauwe-ezel.nl.

Seniorenmirreg in Ellesdiek

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

In samenwerking met Seniorenraad Borsele organiseert 't Kerkje van Ellesdiek (Ellewoutsdijk) op woensdag 13 maart een gezellige seniorenmirreg. Het duo De Freesia's brengt een programma boordevol hilarische sketches en liedjes. Koor '55 uit Goes sluit de middag af met liedjes van vroeger en nu. De Freesia's bestaan uit de personages Tanne en Meriete. Op geheel eigen wijze gaan zij in op tal van situaties uit de wereld van senioren. De Freesia's nemen geen blad voor de mond, maar hun humor is mild en met veel begrip en warmte voor het ouder worden. Het Goese Koor '55 zingt oude vertrouwde liedjes, maar ook minder bekend repertoire. Het koor staat onder leiding van dirigente Willy Feijtel. Aanvang 14.30 uur. Reserveren is gewenst: reserveer@ellesdiek.nl of 0113-612681.

Donderdag 14 maart

Veiling postzegelavond

19:30 | Amicitia

Postzegelclub De Bevelanden organiseert de bijeenkomst op donderdag 14 maart vanaf 19.30u in Amicitia, Schimmelpenninckstraat 14 in Kloetinge. Rondzendverkeer (met de zgn 'boekjes'), materiaaldienst en nieuwtjesdienst zijn allen aanwezig. Leden van de vereniging krijgen korting bij de materiaaldienst voor albums e.d. Nadat voorzitter Jan Vermeule de plichtplegingen namens het bestuur heeft doorgegeven, wordt de voorzittershaner overgenomen door veilingmeester Anton Koens. Hij gaat zijn taak vervullen, de verkoop van vijftig kavels. Info ecm@zeelandnet.nl of 0113-228562.

Vrijdag 15 maart

Zomer kinderkleding- en speelgoedbeurs

18:30 |

Vrijdag 15 maart van 18.30-20.30 uur in Dorpshuis de Griffioen te Wolphaartsdijk, in de foyer en serre. Bar is geopend. Wat kunt U er allemaal vinden? Op maat gesorteerde en opgehangen kinderkleding, schoenen, speelgoed. Heeft U ook zin om te komen snuffelen? U bent van harte welkom! Heeft U vragen of wilt U een nummer om in te leveren? Colinda Westerweel: colindaw@zeelandnet.nl of 0113-582266.

Toneelvoorstelling

20:00 | Dorpshuis de Griend

Toneelvereniging Baarland speelt 15 en 16 maart in Dorpshuis de Griend te Hoedekenskerke het blijspel "Gebonden groentesoep met balletjes". Aanvang 20:00 uur. Organisatie Buurtvereniging Klaver 3. Reserveren gewenst via www.buurtverenigingklaver3.nl of tel. 0113-639578, mevr. van Arkel.

Ruilwinkel

13:00 | Ruilwinkel Goes

Vrijdag 15 maart is er een klein feestje vanaf 13.00 uur bij de Ruilwinkel! De 11.000ste deelneemster wordt dan in de bloemetjes gezet door wethouder van der Reest en hij zal ook de openingshandeling verrichten van de nieuwe website van de Ruilwinkel. Er is een optreden van zanger Marco. Ook zullen er lekkere hapjes worden rondgedeeld die gemaakt zijn door deelnemers van de Ruilwinkel uit verschillende landen afkomstig. Omdat het ook nl doet is deze vrijdag gaat de wethouder helpen deze hapjes rond te delen. Iedereen is van harte welkom deze middag en vanzelfsprekend zijn de hapjes en de toegang gratis.

15-16 maart

Toneelvoorstelling

20:00 | Dorpshuis de Griend

Toneelvereniging Baarland speelt 15 en 16 maart in Dorpshuis de Griend te Hoedekenskerke het blijspel "Gebonden groentesoep met balletjes". Aanvang 20:00 uur. Organisatie Buurtvereniging Klaver 3. Reserveren gewenst via www.buurtverenigingklaver3.nl of tel. 0113-639578, mevr. van Arkel.

Zaterdag 16 maart

Loopbaan check

10:00 | Allévo

Zaterdagochtend 16 maart van 10.00-13.00 uur is in de hal van het Allévo gebouw aan het Hollandiaplein 1 een Allévo Koffie Café. Iedereen die op zoek is naar werk en wil weten of werken in de zorg iets voor hem of haar is, is welkom voor een loopbaan check en een kop koffie. Voor de loopbaan check zijn zorgmedewerkers, leidinggevenden en een HR adviseur aanwezig. Zo komen bezoekers meer te weten over werken in de zorg en welke baan en/of opleiding het beste bij hen past. Mensen die in het verleden een opleiding gevolgd hebben in de zorg of willen starten in de zorg zijn van harte welkom. Tevens is informatie te verkrijgen over de opleidingen voor verzorgende en verpleegkundige die in september bij Allévo starten.

Seniorenmiddag/avond

14:00 | Wijkcentrum Jan Ligthart

Seniorenmiddag op zaterdag 16 maart in Wijkcentrum Jan Ligthart Bergweg 12 te Goes met optreden van smartlappenkoor "Vanlieverlee" uit Bergen op Zoom. Daarna hapje eten en nog enkele rondjes minibingo. Aanvang 14.00u/zaal open 13.30u. Sluiting 20.00/20.30u. Opgave: 0113-223160. U bent van harte welkom

Folkmuziek

20:00 | Zaal Onder de Toren

Folkmuziek in Wissenkerke. Cool McFinn maakt allerlei soorten Ierse (en Schotse) muziek met een eigenzinnige twist en laat zich graag beïnvloeden door andere muziekgenres. Deze West-Brabantse formatie heeft haar naam ontleend aan Finn McCool, de legendarische Ierse reus die The Giant's Causeway heeft doen ontstaan. Leon Weterings, zang/gitaar; Astrid IJzermans, fiddle; Chris de Jong, zang/mondharmonica/bodhrán; Ans Goorden, zang/harp/fluit/whistle/accordeon; Frans Suijkerbuijk, zang/mandoline/banjo/bodhrán. Zaterdag 16 maart om 20.00 uur, Onder de Toren in Wissenkerke.

Dansavond voor paren en alleenstaanden

20:00 | wijkcentrum de Spinne

Zaterdag 16 maart is er een dansavond voor paren en alleenstaanden in Wijkcentrum De Spinne, Joseph Lunslaan 7 in Goes. Aanvang 20.00 uur.

De Freesia's zijn te zien tijdens de Seniorenmirreg in Ellewoutsdijk.
Cool Mc Finn