Afbeelding
stockafbeelding

Een nieuwe toekomst na huiselijk geweld

GOES - De nieuwe toekomst is klaar voor de start. SMWO start 25 maart met de training De Nieuwe Toekomst voor vrouwen die huiselijk geweld hebben meegemaakt. Er kunnen nog een aantal deelneemsters aansluiten. Zelf weer de regie pakken in het leven en financiële zelfstandigheid is het uitgangspunt van De Nieuwe Toekomst.

Projectcoördinatoren Elise de Putter en Martine Kraak van SMWO zijn trots op het feit dat zeven vrouwen zijn klaar gestoomd om als vrijwillige coach aan de slag te gaan voor het project. Zij zullen de deelneemsters begeleiden in het traject naar een nieuwe toekomst.

De coaches zijn vrouwen die naast hun eigen leven, werk en/ of opleiding van betekenis willen zijn voor andere vrouwen die een situatie met huiselijk geweld hebben meegemaakt of op een andere manier in een afhankelijkheidsrelatie hebben gezeten.

De training voor de deelneemsters richt zich op het herontdekken van interesses en kwaliteiten op het gebied van werk of vrijwilligerswerk. Vervolgens leren ze a.d.h.v. de training en de huiswerkopdrachten hoe ze stappen moeten zetten richting de arbeidsmarkt en alles wat daarbij komt kijken. Dit doen ze niet alleen, maar met de vrijwillige coach waaraan ze gekoppeld worden. Samen werken ze toe naar het van te voren gestelde doel. De beste bescherming tegen (terugval in een situatie met) huiselijk geweld is immers onafhankelijkheid.

Er is nog plaats voor deelneemsters. SMWO is voornemens om op maandagochtend 25 maart te starten. De training bestaat uit 10 dagdelen. Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u terecht op de website www.smwo.nl of direct bij de coördinatoren: Elise de Putter 06-16137033 (e.deputter@smwo.nl); Martine Kraak 06-49639281 (m.kraak@smwo.nl). [l]