Filmavond 'Kabul, City in the Wind'

GOES - Op dinsdag 26 maart organiseren Rotary- en Inner Wheel Goes-de Bevelanden een filmavond ten behoeve van twee door hen gekozen goede doelen.

De documentairefilm Kabul, City in the Wind van de Nederlands-Afghaanse regisseur Aboozar Amini was op het afgelopen International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) de openingsfilm.

Deze film draait rond de levens van Afshin, een tiener, diens jongere broertje Benjamin en hun vader, die het gezin in Kabul niet langer kan onderhouden en naar het buitenland vertrekt om daar geld te verdienen. De oudste jongen krijgt de opdracht goed voor het huis, hun moeder en zijn kleine broertje te zorgen. Parallel daaraan toont de film het leven van Abas, een neerslachtige huisvader die te veel blowt en van beroep buschauffeur is. We treffen hem veelvuldig aan in zijn aftandse bus waar om de haverklap iets mee mis is. Tot het voertuig er definitief de brui aan geeft.

De opbrengst van deze avond komt ten goede aan Hospice Het Clarahofje in Goes en TeamUp (een samenwerking van War Child, Unicef Nederland en Save the Children, met tot doel het organiseren van sport- en spelactiviteiten voor gevluchte kinderen).

Locatie: DaVinci Cinema, Goes, aanvang film: 20.00 uur (ontvangst v.a. 19.00 uur).

U kunt zich aanmelden onder vermelding van uw naam en het aantal personen op het mailadres: anja@vandeijk.eu. [l]