Marion Kamper exposeert in Galerie Luctor

OUDELANDE - Vanaf 9 maart huisvest Galerie Luctor een expositie van keramische objecten door Marion Kamper. De expositie loopt 6 weken, tot en met 14 april. De galerie is open op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag, van 13:00 tot 19:00 uur. Adres: Burgemeester van Lierestraat 36 Oudelande. Website: www.galerieluctor.nl.

Marion Kamper (1960) woont en werkt in Wissenkerke. Haar werk is zeer herkenbaar. De objecten van keramiek gecombineerd met metalen zijn strak vormgegeven. En een belangrijk aspekt: alles kan bewegen. Ze heeft een sterke voorliefde voor geometrische vormen als kubussen, bollen, diabolen, cilinders en kegels. De oppervlakken van koper en staal zijn glad gepolijst of geborsteld. De keramische oppervlakken worden voorzien van een structuur door een specifieke behandeling. Aanraken van de objecten mag, en is ook nodig om de objecten “tot leven” te wekken. Het spanningsveld dat dan ontstaat en de verandering van compositie geven haar werk een extra dimensie.

Een belangrijk aspect van het werk van Marion: alles kan bewegen. De objecten nodigen uit tot aanraken, en dat is ook de bedoeling. Hierdoor word de objecten “tot leven” gewekt. Het spanningsveld dat dan ontstaat en de verandering van compositie geven haar werk een extra dimensie. [l]