Levende boeken lenen in Bibliotheek Goes

GOES - Op zaterdag 23 maart kun je van 13.30 tot 16.30 uur een ‘levend boek’ lezen in Bibliotheek Goes aan de Oostwal 34. In de Mensenbieb gaan bezoekers in gesprek met mensen die ze in het dagelijks leven niet snel spreken. Denk bijvoorbeeld aan personen met een andere godsdienst, een vluchtelingachtergrond, een handicap of een andere seksuele identiteit.

Bijzondere levensverhalen

De Mensenbieb brengt mensen letterlijk met elkaar in gesprek en draagt daardoor bij aan verbinding en begrip in onze samenleving door het wegnemen van vooroordelen en taboes. De Mensenbieb geeft bezoekers de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. De levende boeken uit de Mensenbieb zijn mensen die je niet elke dag spreekt. Ga een gesprek met ze aan op zaterdag 23 maart tussen 13.30 en 16.30 uur in Bibliotheek Goes, Oostwal 34. Het is een gratis inloopactiviteit.

Hoe werkt de Mensenbieb

Het werkt zoals een Bibliotheek: bij de balie ligt een catalogus met daarin de beschikbare 'levende boeken' op onderwerp. De bezoeker kiest een onderwerp uit, de baliemedewerker brengt de bezoeker naar het 'menselijke boek'. De gesprekken duren 20 minuten. Bezoekers kunnen ook vooraf een levend boek reserveren via de website: http://bit.ly/mensenbiebbo.

Om een levend boek te lenen is geen lidmaatschap nodig. Iedereen is harte welkom. [l]