Handbal met GSC bij de schoolsport weer een enorm succes

GOES - Ook dit jaar is handbalvereniging GSC weer actief in het door SMWO georganiseerde schoolsportprogramma, waarbij kinderen van de Goese basisscholen kennis kunnen maken met verschillende sporten. En in ons geval is dat de handbalsport.

Voor jeugd is veel sporten en daar plezier in hebben erg belangrijk zegt trainer Auke van Hinte (voorheen sportcoördinator bij een gemeente en al 40 jaar actief als handbaltrainer). Bewegen is gezond en dat samen met leeftijdsgenootjes doen is nog belangrijker. Het leuke aan handbal is dat iedereen meedoet, je leert er scoren en dat bevordert het zelfvertrouwen, je moet bij handbal samenwerken, samen de beste oplossingen bedenken, het is best een beetje fysiek, maar wel fair en je werkt tijdens trainingen en wedstrijdjes aan je motorische ontwikkeling. Allerlei zaken die je in de rest van je leven uitstekend kunt gebruiken.

Wedstrijdvormen
Dit jaar zijn we onder andere op de Prinses Beatrixschool, de Bisschop Ernstschool, de Kohnstamschool en de Kloetingse school geweest. Het is geweldig om de kinderen bezig te zien. Doordat we allerlei wedstrijdvormpjes doen zijn ze bloedfanatiek (ze willen allemaal winnen), maar we zorgen er – samen met de leerlingen van het CIOS die de lessen op school mee verzorgen - voor dat het leuk en sportief toegaat. En in het volgende sportblok gaan we zeker nog een school bezoeken weet Van Hinte.
Verder is het leuk voor onze handbalvereniging dat er inmiddels zo’n 16 kinderen de stap genomen hebben om iedere week mee te komen trainen. We doen dat op de maandagen in de gymzaal aan de Elvis Presleylaan. Er wordt getraind in 2 aparte groepjes. Van 15.00 - 16.00 uur de groepen 3 en 4 van de basisschool en van 16.00 - 17.00 uur de groepen 5 en 6. Natuurlijk kunnen er nog best een stel nieuwe kinderen bijkomen. Die kunnen 3 x gratis mee komen trainen. Dus als je zin hebt kom gerust. Je bent welkom. Wilt u meer weten, neem dan contact op met gsc@@handbal.nl [l]