Oud-burgemeester van Goes René Verhulst is zondag te gast tijdens het Boekenweekfeest. ARCHIEFFOTO
Oud-burgemeester van Goes René Verhulst is zondag te gast tijdens het Boekenweekfeest. ARCHIEFFOTO Foto:

Boekenfeest in Geerteskerk

GOES - De twee boekhandels in de binnenstad van Goes organiseren veel activiteiten tijdens de Boekenweek.

VAN ONZE REDACTIE

Het Boekenweekfeest in de Geerteskerk in Kloetinge springt eruit. Het feest vindt zondag (24 maart) vanaf 14.00 uur plaats. Jan Siebelink, die het boekenweekgeschenk heeft geschreven, Murat Isik, die dit jaar het essay heeft gemaakt, en Karin van As zijn aanwezig. Oud-burgemeester van de gemeente Goes René Verhulst is ook van de partij in de Geerteskerk. Hij heeft voor alle gasten een kort verhaal geschreven.

De organisatie van het Boekenweekfeest is in handen van Het Paard van Troje en De Koperen Tuin. Kaarten à tien euro zijn te koop bij deze boekhandels.

Rebels

Eveline van de Putte geeft donderdag 28 maart een lezing in De Koperen Tuin. Ze vertelt vanaf 19.30 uur over haar boek ‘Nieuwe namen’. De toegang is gratis.

Zondag 31 maart is in de winkel aan de Keizersdijk een ‘Grote rebelse Goese voorleesmarathon’. Tussen 13.30 uur en 15.00 uur wordt voorgelezen uit de boeken 'Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes'. Daarin staan verhalen van vrouwelijke rolmodellen centraal. Burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes leest één van de verhalen voor.

In boekwinkel Het Paard van Troje signeert Paul de Schipper zaterdag om 14.00 uur zijn boek ‘Verslaggever van ’t Nieuwe Zeeuwtje’. Een interview met De Schipper is elders in deze Bevelandse Bode te lezen.

Otmars zonen

Volgende week dinsdag (26 maart) komt Peter Buwalda zijn roman ‘Otmars zonen’. Hij is er van 13.45 uur tot 14.45 uur. Op zaterdag 30 maart is er een meet and greet met Peter de Boevere. Hij heeft een Zeeuwse thriller geschreven: ‘Schuld’. De Boevere is van 14.00 uur tot 16.00 uur in de winkel aan de Lange Vorststraat.[l]