Wijnand en Zwemer en Dorine Kole trekken ten aanval in de wedstrijd tegen GP Bulls. FOTO HENK ZWEMER Henk Zwemer

SGB E2 een speeldag voor het eind kampioen, E1 handhaaft zich bovenin

GOES - Zaterdag 23 maart Werd in Eindhoven de 4e competitiedag en voor SGB de 2e wedstrijddag van de competitie gespeeld.

SGB dat 2e stond speelde de eerste wedstrijd tegen de nummer drie. Door het ziek uitvallen van de dragende speler van SGB zou dit een moeilijke klus worden. Het begin van de wedstrijd was voor de Goese club, die gestructureerd speelden en kansen kregen en na een tijdje kwamen de Zeeuwen ook op Voor sprong. In de loop van de wedstrijd draaide het spelbeeld enigszins en de thuisploeg draaide het wedstrijdbeeld en kwam zelfs op voor sprong. Nadat vlak na rust het verschil uitgebreid werd naar twee doelpunten bleef SGB achter de feiten aan lopen. Het verschil werd niet meer goed gemaakt en dit resulteerde in een 7-6 nederlaag.

De 2e wedstrijd was tegen de nummer laatst van de competitie. Dit betekende niet gelijk een makkie. Het begin was voor het in degradatienood verkerende Blerick E1. SGB E1 had geen antwoord op de snelheid van hun spel. Bij de rust stond het daarom 2-0. Weer kwam SGB niet scherp de rust uit en koud op het veld stond het al 3-0. Hierna kwam de rust in het spel bij de bevelanders en werd er goed vanuit gespeeld. Het team wist zich goed terug te knokken naar een 3-3 stand. Verder hielden de Limburgers stand. En meer dan een zwaarbevochten remise zat er dus niet in. Door dit achteraf belangrijke punt bleef de koppositie behouden.

In de laatste wedstrijd ontmoetten ze de ongeslagen ‘broer’, die door personele problemen deze wedstrijd met een man minder speelde. De afwezigheid van een belangrijke speler en de vermoeidheid van andere spelers, die de hele dag in het andere team moesten invallen en zo een dubbel programma speelde eiste anderzijds ook zijn tol bij SGB E1. Dit laatste zou dan ook van doorslaggevend belang zijn voor de wedstrijd. De koploper E2 bleek veel te sterk en sloot de wedstrijd af met 14-4.

SGB E2

En E2 begon de dag ook al zo lekker. Met een sterk spelende keeper van E1 had SGB de zaakjes vanaf begin op orde. En liep het snel uit naar 3-0. Doordat SGB scoorde nadat één van de spelers van Blerick zijn stick liet vallen werd de goal uit sportiviteit terug gegeven. Dit bleek nog niet mee te vallen want 1 op 1 op de keeper kregen ze de bal er niet in. Nadat ook de keeper uit haar goal was gereden maakten ze de goal en konden we de wedstrijd hervatten. Dit bleek in het vervolg geen enkel probleem en SGB won met een andere invaller uit het 1e die ook mooi zijn goaltjes mee pikte met 2-9.

De wedstrijd tegen tegen de Bulls die gesterkt waren door de overwinningen in eerdere duels die dag was een lastige opgave. SGB E1 nam de touwtjes in handen en had het spel in handen. Hierdoor kwamen ze wel op voorsprong, maar afstand nemen ging niet. In een even spannend als fel duel. De ruststand was hierdoor dan ook 4-4. Hierna stroopten de Goese formatie de mouwen op en zette zij de tanden in het duel. In de 2e fase na rust werd hierdoor het verschil gemaakt. SGB kwam op 5-4 en vervolgens ook op 6-4. De Genneper Parken ploeg gooide de handdoek en gaf de sterspeler van hun ploeg rust. Hierna liep Zeeuwse ploeg uit naar 8-4 wat de eindstand betekende.

Door gunstige resultaten op de andere velden viel de schade voor SGB E1 mee en is SGB E2 zelfs een speeldag voor het einde al kampioen. Voor E1 ligt alles nog open en een goede dag in Roermond brengt ze wellicht nog de 2e plaats. De volgende afspraak is op 11 mei in Roermond. Daar zullen alle beslissingen vallen. [l]