Maarten Landegent (met duim omhoog) bij de miniramp in zijn zaak. FOTO COBY WEIJERS
Maarten Landegent (met duim omhoog) bij de miniramp in zijn zaak. FOTO COBY WEIJERS Foto: Coby Weijers

Skateboarden kun je nu in de winkel doen

GOES - Een indoor skatepark laat vooralsnog nog op zich wachten, maar jongeren in de gemeente Goes en omgeving willen wel skaten, steppen en BMX'en. Ook als het slecht weer is.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Maarten Landegent biedt in zijn Lux Boardshop aan de Grote Kade heeft de oplossing. Achterin zijn zaak heeft hij een miniramp laten bouwen. “Jongeren kunnen bij slecht weer nergens naartoe. Op een gegeven moment dacht ik: ‘Waarom maak ik niet iets in de winkel?’ Ik heb ruimte genoeg en wil die gasten een plek bieden.”

Een bevriende timmerman bouwde de ramp in een week. Sindsdien leven jongeren zich uit. Elke dag komen er wel een paar langs. Landegent geniet van hun aanwezigheid. “Ze kunnen hun gang gaan", zegt hij. “Als ze even stil moeten zijn, omdat ik met klanten bezig ben, vraag ik dat. Dan luisteren ze meteen. En als de winkel dicht gaat, roep ik ze en gaan ze naar huis.”

De miniramp staat er wat Landegent betreft zolang er geen indoor skatepark is. Hij heeft sinds vorig jaar de beschikking over een ruimte aan de Houtkade. De papieren en juiste vergunningen laten echter nog op zich wachten. “Ik wilde echter nu al iets positiefs doen voor die gasten. Ze moeten iets leuks te doen hebben. Er vertrekken er al genoeg.”[l]