Grote drukte tijdens de Horecabeurs. FOTO JESSICA ROVERS
Grote drukte tijdens de Horecabeurs. FOTO JESSICA ROVERS Foto: Jessica Rovers

Recordaantal bezoekers Horecabeurs

GOES – De organisatie van de horecabeurs kijkt terug op een geslaagde editie. Duizenden bezoekers wisten hun weg te vinden naar het evenement dat vorige week plaatsvond in de Zeelandhallen. Niet alleen telde het event dit jaar meer bezoekers dan voorgaande jaren, ook was het aantal deelnemers met ruim tweehonderd exposanten op 10.000 vierkante meter oppervlakte deze editie hoger.

DOOR JESSICA ROVERS

Volgens organisator LMG Exhibitions waren op de beurs veel positieve geluiden te horen en hebben deelnemers resultaat kunnen boeken door het binnenhalen van orders en het leggen van contacten. Naast diverse workshops, demonstraties en masterclasses vonden er dit jaar verschillende kookwedstrijden plaats. Foodlab Zeeland organiseerde voor de vijfde keer de populaire 'Cooking battles' waarin werd gestreden om de Zeeuwse Mossel Trofee en de Zilte Bokaal.

Zowel professionals als studenten kregen de kans om hun talent te laten zien aan een vakkundige jury. Het ROC van Amsterdam ging in de strijd om de Zilte Bokaal met de meeste prijzen naar huis. Zij werden verkozen tot het beste overall-team en beste keukenteam. De enige Zeeuwse deelnemer, Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie, won de prijs voor de beste wijn-spijscombinatie. De Zeeuwse Mossel Trofee ging naar Thomas d’Hooghe en zijn student Moriaan Koeleman van restaurant Pure C. Zij werden verkozen tot beste professional en student van het jaar.

Tijdens de beurs werd aan verschillende bedrijven het Zeker Zeeuws-certificaat uitgereikt door gedeputeerde Jo-Annes de Bat en voorzitter Robert Zonnevylle van de Stichting Zeker Zeeuws Streekproducten. Een aantal bedrijven vormden het Zeker Zeeuws Plein. Daar vond een masterclass plaats van Stefanie van der Maas, coach en adviseur van horecaondernemers. Tijdens een proeverij van Zeker Zeeuws-gerechten was een aantal foodbloggers uitgenodigd om te komen proeven van de hapjes, die door de demo-kok werden klaargemaakt. Hierbij werd het verhaal van de producten verteld. De foodbloggers hebben dit daarna gedeeld via hun social media-kanalen. Gezond in Zeeland organiseerde op het plein in nauwe samenwerking met Foodlab een themasessie voor recreatieondernemers rondom foodinnovatie: 'De groe(n)ten uit Zeeland' met gastspreker Gerard van Keken.[l]