Infoavond over Diabetes Challenge

HEINKENSZAND - In Heinkenszand vindt donderdag (4 april) een informatiebijeenkomst plaats over de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Dit is een wandelproject voor mensen met diabetes, maar ook andere geïnteresseerden kunnen meedoen.

Onder het mom van ‘Wandelen om te behandelen’ sluiten Huisartsenpraktijk Heukels en huisartsenpraktijk de Drieweg in Heinkenszand en ‘s-Heer Arendskerke aan bij de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De deelnemers wandelen vanaf maandag 6 mei wekelijks samen op weg naar een betere gezondheid.

Finale

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes zijn welkom. Er wordt rekening gehouden met ieders niveau. In september wandelen de deelnemers uit heel Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival in Den Haag. ‘We denken dat iedereen dan zeker vijf kilometer kan lopen’, aldus de organisatie. ‘Sommigen gaan misschien zelfs voor tien, vijftien of twintig kilometer.’

Donderdag (4 april) houden de deelnemende huisartsenpraktijken om 19.00 uur een informatieavond in het gebouw aan de Hoefbladstraat 1 in Heinkenszand. In samenwerking met eerstelijnsorganisatie PeriScaldes en stichting Zeeland In Beweging zijn er testdagen en de Bas van de Goor Foundation en HZ University of Applied Sciences doen onderzoek naar gezondheid, leefstijl en bewegen.

Effectief

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. [l]