SGB H-hockeyers evenaren prestatie vorig jaar

GOES - Zaterdag 30 maart nam Sportclub Gehandicapten Beveland met twee teams deel aan het landelijke bekertoernooi voor regio teams. Zowel de H als de E hockeyers waren present in sporthal Valkenhuizen in Arnhem.

De H-hockeyers speelden in een poule systeem. De eerste wedstrijd bleek een maatje te groot en ging met 9-1 naar de tegenstander. Maar na twee ruime overwinningen van 7-1 en 6-1 en een 4-4 gelijkspel werd uiteindelijk de halve finale gehaald. Deze werd na een spannend duel met 5-8 verloren om vervolgens ook de plek om de ¾ plaats met 4-2 te verliezen nadat de vermoeidheid in de ploeg was geslopen.

E-hockey
De E-hockeyers begon rommelig aan het toernooi maar, kwam desondanks met 1-0 voor. Deze wedstrijd werd zakelijk met 3-1 gewonnen. De tweede was tegen de uiteindelijke bekerwinnaar. De eerste helft had SGB moeite om de constante druk af te wenden en de ruststand was 5-0 voor CHT. In de tweede helft ging het lang gelijk op maar in de laatste vijftien seconde kwam dan toch de 6-0 op het bord dit was de eindstand. Hierdoor eindigden de Zeeuwen als tweede in de poule.

Hierdoor was SGB geplaatst voor de kwartfinales. SGB was de onderliggende partij maar hield de defensie gesloten aan allebei de kanten viel er toch een doelpunt waardoor het op verlenging aan kwam. Hier maakte Push uit een counter de golden goal nadat een aanval van SGB strandde. De plaatsingswedstrijd werd vervolgens simpel met 6-0 gewonnen, waarna SGB ging spelen om de 5/6 plek. Dit beloofde weer een kraker te worden en eindigde wederom in 1-1. Nadat ook de verlenging geen winnaar opleverde, kwam het hier aan op shoot-outs. Ondanks dat Joel Beurkens, de keeper van de Goese formatie een paar fenomenale reddingen had werd de keeper van de tegenpartij de held omdat SGB geen enkele shoot-out wist te benutten.

Geslaagd
Desondanks mogen beide teams tevreden terug kijken op een geslaagd bekertoernooi. Het H-team evenaarde zijn vierde plaats van het jaar ervoor en de E-hockey heeft laten zien goed als team te kunnen spelen. Dit belooft wat voor de eerste klasse waarin de ploeg volgend seizoen uit komt. [l]