Expositie in De Buffer.
Expositie in De Buffer. Foto: g.kesselaar

AGENDA

Woensdag 3 april

Medium bij Harmonia Zeeland

19:30 | Harmonia Zeeland

Woensdag 3 april zal zeer ervaren Medium Ed van Roosmalen, bekend van tv, een openbare avond verzorgen bij Harmonia Zeeland te Goes. Ed van Roosmalen geeft deze avond berichten door middels de door u zelf meegebrachte bloemen. Bijeenkomsten in Westwal 41, 4481 CM Goes (dichtbij parkeergarage Westwal). De ingang via de zij-ingang is rolstoel toegankelijk. Zaal open 19.00 uur, aanvang 19.30-21.45 uur. Info: www.harmonia-zeeland.nl - harmoniazeeland@outlook.com.

Middagbingo

13:30 | Wijkcentrum Jan Ligthart

Op Woensdag 3 april is er in Wijkcentrum Jan Ligthart, Bergweg 12, een middagbingo. Aanvang 13.30u, zaal open 13.00u.

Vrijdag 5 april

Kaartenkring

19:00 | De Goede Verwachting

Kaartenkring Zeeland komt samen op vrijdag 5 april in de Goede Verwachting, Burg Vermetstraat 2 Lewedorp vanaf 19.00u. Verzamelaars uit heel Zeeland, van Schouwen-Duiveland tot Zeeuws-Vlaanderen komen samen om te kijken of ze hun verzameling verder aan kunnen vullen door te ruilen, kopen of verkopen. Heeft u nog ansichtkaarten ergens liggen en wilt u er van af, kom eens langs bij een van de aanwezigen, en stel de vraag of iemand uw kaarten kan gebruiken. Wilt u ca. een week voor de volgende bijeenkomst een bericht krijgen, meldt aan bij hminnaar@zeelandnet.nl.

60-70-80's Party

21:00 | 't Klompekot

Vrijdag 5 april Back to the 60-70-80's Party met live muziek van de beste Zeeuwse Coverband 'The Willies'. Deze band staat garant voor een geweldige avond met de beste Blues, Rock, Funk, en Rock&Roll uit de jaren 60, 70 en 80. FeestTent bij 't Klompekot (tussen 's-Heerenhoek en Borssele). Aanvang 21.00 uur. Kaarte via https://www.klompekot.nl of af te halen in 't Klompekot.

Zaterdag 6 april

Rommelmarkt

9:00 | Julianaplein

Op zaterdag 6 april is de rommelmarkt-Kortgene weer open (elke 1e en 3e zaterdag van de maand). Van 9.00 tot 16.00 uur zijn er via het Julianaplein weer velerlei koopjes te halen. Veel nieuwe spullen zijn en worden aangevoerd; een prachtig gerestaureerde poppenwagen uit de 50er jaren, een kinderkajuitbed, enz. Ook zijn we naarstig op zoek naar vrijwilligers om de groep te versterken. Informatie: 0614736725.

Eerste editie Voorjaarsfair

11:00 | Schoonhoven

Zaterdag 6 april organiseren Annelies en Adrie van Schoonhoven de eerste Voorjaarsfair in de Polder-Kats gehouden aan de Boomdijk 2 te Kats. Dit is op de nieuwe locatie van het Noord-Bevelandse echtpaar. De fair start om 11.00 uur tot 17.00 uur, aansluitend livemuziek van 17.00-19.00 uur. Op de fair is een grote diversiteit aan standhouders op het gebied van mode, beauty, antiek, brocante, oude ambachten, workshop haken, clown, schminken. Maar natuurlijk kan er ook gegeten en gedronken worden. Rond de klok van 13.00 en 15.00 uur zullen er modeflitsen zijn van Annelies Mode en artikelen van de standhouders. Parkeren gratis. Meer informatie: facebook Voorjaarsfair in de Polder- Kats.

Ruilwinkel en Reparatiecafé

12:00 | Ruilwinkel Goes

Zaterdag 6 april Ruilwinkel, Couwervestraat 2 in Goes open van 12.00 tot 16.00 uur, inname is open tot 15.30 uur. U kunt weer spullen brengen waarvoor u punten krijgt en in de winkel spulletjes mee nemen waar u weer punten inlevert. Er wordt deze zaterdag ook weer een Reparatiecafé georganiseerd. U kunt bijvoorbeeld naaiwerk mee nemen om te repareren of te verstellen, neem goede kleur garen of passende rits mee. U kunt apparatuur aanbieden, behalve cd spelers waar de laser van kapot is. Onderdelen die vervangen moeten worden dient u zelf ook mee te nemen. Kom langs! Voorwaarde is wel dat u bij de reparatie blijft en er zelf iets van leert voor een volgende keer wanneer er iets stuk is. Twijfelt u of u een apparaat weg moet gooien? De ervaren vrijwilligers kunnen u een advies geven! Het Reparatiecafé is gratis, er staat een fooienpot waar evt. giften gebruikt worden voor de onkosten. Info: Facebook bij ruilwinkelgoes of www.ruilwinkelgoes.nl

Lentemarkt

10:00 | De Buffer

Door klederdrachtgroep Mooi Zeeland en SGB De Buffer wordt weer de jaarlijkse Lentemarkt georganiseerd. Ook dit jaar weer meer dan twintig verschillende standhouders met 'voor elk wat wils'. Extra nadruk ligt op de Pergamano tentoonstelling, die vanaf die dag in 'De Buffer' te zien is. De Middelburgse Pergamano-kunstenares Truida Kesselaar-Koeman geeft een overzichtstentoonstelling van haar werk. Als kers op de taart showen veertien kinderen hun klederdracht. Er valt dus van alles te beleven op zaterdag 6 april in De Buffer, Waardweg 4 Hoedekenskerke! Toegang vrij, geopend vanaf 10.00 uur.

Dansavond OVA

20:00 | Dorpshuis Ons Dorpsleven

Ontspannings Vereniging 'Amicitia' (OVA) organiseert zaterdag 6 april weer een dansavond in het dorpshuis 'Ons Dorpsleven' Poelvoordestraat 3 te 's Gravenpolder. DJ Nico verzorgt de muziek. Aanvang 20.00 uur.

Zondag 7 april

Zingen in de Bethelkerk

18:30 | Bethelkerk van de Vrije Evangelische Gemeente

Vrije Evangelische Gemeente, Beatrixlaan Goes, zondag 7 april. Aanvang 18.30 uur, mmv Dhr. D.J. Gorsse, Gospelkoor Scheborim uit Middelburg olv Marlene Wisse. Orgel; Rudy Gorsse. Thema: "Waarom God, waarom"?. Na afloop ontmoeting met elkaar in de foyer waar de koffie/thee gereed staat. U bent van harte welkom.

Woensdag 10 april

Werken in de Cloud

19:00 | Bibliotheek

Altijd al willen weten hoe werken in de cloud werkt? Ontdek de voor- en nadelen tijdens de cursus op woensdag 10 april in Bibliotheek Heinkenszand. Een praktische inleiding voor iedereen die meer wil weten over cloud-applicaties. Tijdens deze cursus krijg je meer inzicht wat de cloud is, welke clouddiensten er zijn en wat de verschillen en overeenkomsten zijn. Een bekend voorbeeld is het opslaan van data via clouddiensten als Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive of Apple iCloud. Maar, werken in de cloud gaat verder dan dat. De cursus wordt georganiseerd in samenwerking met de Seniorenraad Borsele en Bibliotheek Oosterschelde. Aanmelden: de cursus is op 10 april in Bibliotheek Heinkenszand aan het Stengeplein 1 van 19.00-21.00 uur. Meld je aan via onze website: www.bibliotheekoosterschelde.nl

Eerste editie Voorjaarsfair.