Gespreksgroep Niet Aangeboren Hersenletsel voor mantelzorgers

GOES - Niet aangeboren hersenletsel heeft een grote impact op het leven van de getroffene en direct betrokkenen. Omgaan met de gevolgen is vaak erg lastig.
Om familie en naasten hierin te ondersteunen start SMWO 15 april een gespreksgroep voor mantelzorgers.

NAH kan op veel verschillende manieren ontstaan. NAH is schade aan de hersenen, ontstaan in de loop van het leven, het kan iedereen overkomen. De meest bekende varianten van hersenletsel zijn: een beroerte, CVA of hersenletsel als gevolg van een ongeluk. Eigenlijk is er maar één kenmerk dat voor iedereen hetzelfde is: het leven na het hersenletsel is compleet anders dan het leven daarvoor. De gevolgen van het hersenletsel verschillen per persoon en komen niet altijd direct tot uiting, ze zijn niet altijd zichtbaar. Vaak ervaren mensen pas ná hun revalidatie de verandering. Dit heeft uiteraard ook gevolgen voor de mantelzorgers.

De gespreksgroep NAH vergroot de kennis, geeft meer inzicht en bevordert het begrip voor veranderd gedrag van de getroffene. Er wordt aandacht besteed aan de gevolgen van hersenletsel, voor jezelf als partner of naaste. Er worden handvatten en tips gegeven over het omgaan met hersenletsel en daarnaast komen onderwerpen aan bod als het organiseren van hulp, toekomstperspectief en is er aandacht voor onderwerpen die deelnemers zelf willen bespreken.

Aanmelden kan tot en met 22 maart 2019. Voorafgaand aan deelname vindt er nog een intakegesprek plaats. Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u contact opnemen met: Mariette Straver via mantelzorg@smwo.nl of 06-83342876 of met de cursuscoördinatoren via cursussen@smwo.nl of 0113-277111.

Praktische informatie

De bijeenkomsten vinden plaats op maandag 15 en 29 april, 13 mei, 3 en 17 juni en op 16 september (terugkomdag) van 14.00 tot 16.00 uur. De locatie is aan de ’s Heer Elsdorpweg 12, 4461 WK Goes. De trainers zijn Mieke Loeve en Mariette Straver. [l]