Kunstspeuren in de Zak van Zuid-Beveland

BORSELE - In het weekend van 13 en 14 april wordt voor het 23ste jaar de open atelierroute in de Zak van Zuid-Beveland gehouden. Van 11.00 – 17.00 uur zijn er op 15 locaties, verspreid over de gemeente Borsele, 8 verschillende kunstdisciplines te bezichtigen.

Deelnemers
De route is dit jaar uitgebreid met enkele nieuwe deelnemers en locaties. Nieuwe deelnemers zijn Hans Goddefroy (Borssele), Jan van de Plasse en Beatrix Murre beiden op de locatie van Hattumhuis in Ellewoutsdijk, Rem van den Bosch (Ellewoutsdijk), Tineke van der Ven (Driewegen) en galerie Luctor (Oudelande). Deelnemers die al vaker mee hebben gedaan zijn Leen en Simone Bolijn, Truus Louisse, Hanna Bolier, Ben Vienerius, Betsy de Jonge, Jopie Minnaard, Diana Stevens, Bruno, kunstenaarscollectief ‘Het Vrije Beeld’ en galerie ’t Kunstuus.

Snelle impressie van de kunstroute
Voor een snel overzicht van wat de route te bieden heeft, is de overzichtstentoonstelling in de schuur van rijksmonument Boerhaave te Hoedekenskerke een goed startpunt. Hier presenteren de deelnemers en hun gastexposanten zich en worden de bijzondere activiteiten op hun locaties aangekondigd.

Rode Draad
Ook dit jaar loopt er een rode draad door de kunstroute. De deelnemers zijn voorzien van een alledaags voorwerp en een inspirerende titel. Dit jaar een kurk met de begeleidende tekst ’De kurk waar alles op drijft’. De creatieve geest van de kunstenaar zal het verschil maken.

Maatschappelijke ondersteuning
De werkgroep Kunstspeuren in de Zak ondersteunt ieder jaar een goed doel, dit jaar is dat de Youth Movers Uganda (kortweg YOMU), een organisatie die zich bezig houdt met plattelandsontwikkeling, vooral op agrarisch gebied, in Uganda. De Zeeuw Tom Kloosterman, student aan de Universiteit Wageningen, zet zich daar voor in.

Algemeen
Folders van de route zijn o.a. verkrijgbaar bij galerie ’t Kunstuus te Heinkenszand of te downloaden van www.kunstspeurenindezak.nl. De deelnemende locaties zijn herkenbaar aan de wimpel van Kunstspeuren in de Zak. Om het Kunstspeuren te vereenvoudigen zijn er dit jaar bewegwijzeringsbordjes geplaatst. [l]