Bijzonder muziekinstrument Mytylschool de Sprienke

GOES - Mytylschool de Sprienke uit Goes heeft van Stichting Zeehospitum Zonneveld een schenking gekregen voor de aanschaf van een CRDL. De CRDL (cradle) is een bijzonder interactief zorg- en muziekinstrument dat aanraking tussen mensen vertaalt in geluid. Dit maakt (nieuw) contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie - zoals mensen met autisme of een verstandelijke beperking - én hun omgeving.

De school is heel blij met dit gebaar van het zeehospitum. "Door deze schenking kunnen ook leerlingen die ernstig meervoudig beperkt zijn contact maken én musiceren op een eenvoudige manier'', vertelt Josje de Regt, projectleider cultuureducatie. "Ook onze andere leerlingen gaan de CRDL gebruiken. Zij zullen geluiden opnemen en bewerken zodat er een eigen compositie ontstaat. Daarna worden de composities op de geluidskaart van de CRDL gezet, waardoor deze tijdens de muziekles verder gebruikt kunnen worden."

Medio april zal het onderwijsteam een training krijgen over het gebruik van de CRDL. Daarna kunnen de leerlingen ermee aan de slag. [l]