De veteranen van Tovaal voorafgaand aan het duel tegen R.C. Aachen. FOTO SJORS VAN HENSBERGEN
De veteranen van Tovaal voorafgaand aan het duel tegen R.C. Aachen. FOTO SJORS VAN HENSBERGEN Sjors van Hensbergen

Veteranen Tovaal behalen overwinning in Duitsland

GOES - Bij de Goese Rugbyclub Tovaal zijn niet alleen jeugdleden vanaf vier jaar en senioren actief, maar ook de veteranen van de Bevelandse club komen nog regelmatig is actie. Onlangs speelden ze een vriendschappelijk duel in en tegen het Duitse R.C. Aachen en daarbij bleken de Zeeuwse rugbyers veel te sterk.

In de eerste helft kwam Tovaal via try's van Jan-Joost Wiebrens, Koen Spaas en Sjoerd Wartena en twee conversions van Jan Moelker en Jan-Joost Wiebrens al vlot op een 0-19 voorsprong. R.C. Aachen had in die periode weinig in te brengen en nog voor rust voerden Maarten Buijs en Koen Spaas de score op tot 0-29. Na rust bleef Tovaal sterker. Via Koen Spaas, Pieter Blankenburg en Giel Edam kwamen de Goesenaren mede dankzij een conversion van Jan-Joost Wiebrens op 0-46. De Duitse opponent redde vervolgens de eer, maar het slotakkoord was toch weer voor Tovaal. Na een tweede try van Giel Edam legde Hans Markusse de eindstand vast 7-56.

Meer buitenlandse contacten

De organisatoren Patrick de Ruiter en Jan Moelker keken met voldoening terug op het uitstapje naar Duitsland: "We hebben inmiddels een solide groep van bijna vijfentwintig spelers, die het mooi vindt om een paar keer op een jaar samen te spelen en weer eens een ouderwetse derde helft te vieren. Het overgrote deel van de groep speelde twintig jaar geleden samen in de competitie." Jan Moelker is al bezig met het volgende duel: "In mei komt het Engelse Old Caterhamians op bezoek in Goes en voor volgend seizoen zijn er al verschillende invitaties. We zijn welkom in Arras, Barcelona en in het Italiaanse Livorno."

Laatste vrijdag van de maand

De veteranen van Tovaal trainer elke laatste vrijdag van de maand van 20.00 tot 21.30 uur op sportpark Het Schenge. Meer informatie is te vinden op www.tovaal.nl. [l]