Diensten rondom Pasen in de Doopsgezinde Kerk

GOES - In de Doopsgezinde Kerk aan de Westwal 41 te Goes, wordt rondom Pasen een aantal diensten gehouden. Alle diensten komen tot stand door samenwerking van VVP met de Doopsgezinde Gemeente.

Zondag 14 april, aanvang 10.00 uur een Passiedienst op Palmpasen. Beleef het verhaal van het lijden, van beeld naar beeld. Luister, kijk en wees stil. Vorig jaar stond in de dienst van Palmpasen de intocht in Jeruzalem centraal. Nu wordt het een dienst van stilstaan en bezinning om het lijden van Jezus te gedenken. Dit doen we a.d.h.v. 7 afbeeldingen van kruiswegstaties. Bij elke kruiswegstatie staan we stil. Er wordt een kaars aangestoken. Daarna zal er een bijbehorende tekst gelezen worden. We luisteren naar piano muziek door André Korstanje en het fluittrio o.l.v. Marianne Ton. Tot slot staan we stil bij een kunstwerk van Cor de Groot; “Van Passie naar Pasen” Deze dienst is vorm gegeven door gemeenteleden.

Donderdag 18 april Witte Donderdag. De dienst begint om 19.30 uur. Voorganger is ds Leuny de Kam. Pieter Eerland bespeelt het orgel en wordt muzikale medewerking verleend door een blokfluit trio. We proberen in gedachten te reizen naar Jeruzalem waar Jezus met zijn vrienden rond de tafel zit en brood en wijn met elkaar delen. De fresco van Leonardo da Vinci zal ons hierbij helpen. Ook wij delen brood en wijn met elkaar

Zondag 17 april Pasen. De dienst begint om 10.00 uur. Voorganger is pastor VVP Goes Digna van Liere. De muzikale begeleiding op piano wordt verzorgd door André Korstanje. Pasen/natuurpracht. De reis vandaag brengt ‘onze reis’ ons de natuur in! Een dienst over nieuw leven. Doe nieuwe energie op door de pracht van de natuur. Gewoon vanuit je stoel in de kerk. Mw. Digna van Liere zal onze voorganger zijn.

U bent van harte welkom. [l]