SMWO start trainingen Seksuele Weerbaarheid

GOES - Uit onderzoek blijkt dat meiden op het speciaal onderwijs vaker slachtoffer zijn van seksueel grensoverschrijdend gedrag. SMWO vindt het belangrijk om hier iets in te betekenen.

Door middel van preventief aanbod, in groepen of op individueel vlak, proberen we te voorkomen dat jongeren op het speciaal onderwijs in aanraking komen met seksueel ongewenst gedrag. SMWO biedt trainingen aan, gericht op het ontwikkelen van de seksuele weerbaarheid van jongeren.

Girls' Talk+ en Make A Move+

De trainingen Girls' Talk+ (voor de meiden) en Make A Move+(voor de jongens) gaan over grenzen, normen en waarden met betrekking tot seksualiteit en relaties. De trainingen zijn bedoeld voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar die op het speciaal onderwijs zitten of hebben gezeten, met enige relationele en/of seksuele ervaring of interesse. Beide programma's richten zich op het verbeteren van kennis, zelfvertrouwen, houding en het vergroten van het sociale netwerk. Aan de hand van opdrachten gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over diverse thema's zoals bijv. flirten en daten, vrienden, plezier in seks en toekomstbeeld. De trainingen zijn leerzaam, maar vooral leuk en gezellig!

De trainingen starten op maandag 6 mei van 13.00 tot 14.30 uur op het kantoor van SMWO in Goes. De training is op maandagmiddag, uitgezonderd twee dinsdagochtenden.


Voor meer info kijk op www.smwo.nl of mail naar cursussen@smwo.nl. [l]