Dementievriendelijk Borsele

HEINKENSZAND - Mensen met dementie willen zo lang mogelijk blijven meedoen in de samenleving. Daarom werkt het Vrijwilligershuis Borsele aan het dementievriendelijk maken van de gemeente.

Gezond leven helpt om het risico op dementie te verminderen. Een hoge bloeddruk en overgewicht verhogen de kans op dementie. 'Stop met roken en ga lekker naar buiten voor een wandeling', adviseert het Vrijwilligershuis.

Symptomen

Met het project Dementievriendelijk Borsele wil het Vrijwilligershuis inwoners van de gemeente beter leren omgaan met mensen met dementie. 'Het helpt als u dementie herkent en weet hoe u ermee kunt omgaan.' Het vergeten van nieuwe informatie, tijd of gebeurtenissen, moeite hebben met het voeren van een gesprek en gedragsveranderingen kunnen symptomen zijn van dementie. Ook moeite krijgen met communiceren, sociale activiteiten en dagelijkse handelingen kunnen wijzen op deze ziekte. Spullen kwijtraken, een constant gevoel van onrust en problemen met het zicht zijn ook mogelijke tekenen van dementie.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over dementie en het project Dementievriendelijk Borsele op www.vrijwilligershuis.nl. [l]