Stockfoto
Stockfoto Foto: Pixabay

Inloop over maatregelen bij Goese speelplekken

GOES - Voor zes speelplaatsen neemt de gemeente Goes veiligheidsmaatregelen, omdat de bodem lood bevat. Binnenkort graaft ze grond af bij de speelplekken aan de Bosdijklaan en het Rimmelandplein in Goes. Hierover vindt donderdag 11 april een bijeenkomst voor omwonenden plaats in wijkcentrum Jan Ligthart.

DOOR BRITTA JANSSEN

Ook bij de speelplaatsen aan de Jachthuisstraat in Kloetinge en Walstraat in 's-Heer Arendskerke graaft Goes een laag grond af. Bij de speelplekken aan de Vogelzangsweg en het Adolf van Westerwijksplein in Goes plaatst ze een hek. Hiervoor zijn er later bijeenkomsten. "Dit zijn voorzorgsmaatregelen, geen verplichting", benadrukt een gemeentewoordvoerder. Bij het afgraven van grond wordt een laag van zo'n 30 centimeter vervangen door schone grond en ingezaaid of (gedeeltelijk) voorzien van kunstgras.
De bijeenkomst donderdag is te bezoeken tussen 19.30 uur en 21.00 uur. Medewerkers van gemeente Goes en de gezondheidsdienst GGD geven informatie en beantwoorden vragen. Kijk voor meer informatie op www.goes.nl/letoplood en www.ggdzeeland.nl/lood.[l]