Podiumplekken op NK judo tot 15 jaar

GOES - Zaterdag 6 april werd de 14 jarige Marinke Rentmeester, Eva Poppe (14 jaar) en Quinty Bevelander (11 jaar) respectievelijk tweede en derde op het judo NK tot 15 jaar.

Dit jaar werd het NK tot 15 jaar georganiseerd in Leek in Groningen.
Chee Graaf (-44kg), Marinke Rentmeester (-48kg), Eva Poppe (-63kg), Naishainy Martinus (-57kg) en Quinty Bevelander (-32kg) van sportschool Geelhoed waren dan ook afgereisd naar het verre Noorden om die fel begeerde titel te winnen.
Chee en Naishainy wonnen beide 1 partij, maar verloren daarna 2x, hiermee zijn zij geƫindigd op een 13e plaats.
Quinty verloor haar 1e partij en kwam via de verliezersronde na 2 partijen op een 3e plek uit. Eva won haar 1e drie partijen en verloor van de uiteindelijke kampioen, daardoor moest ze in de verliezers ronde nog 3 keer winnen om uiteindelijk ook op het 3e plekje van het podium te komen.
Marinke won al haar 4 partijen waardoor ze in de finale kwam. Dit was een spannende partij, helaas verloor Marinke en werd 2e. [l]