De Goese ontwerper David Laport en wethouder Loes Meeuwisse te midden van twee modellen. FOTO JESSICA ROVERS
De Goese ontwerper David Laport en wethouder Loes Meeuwisse te midden van twee modellen. FOTO JESSICA ROVERS Foto: Jessica Rovers

'Fashionevent zet Goes landelijk op de kaart'

GOES – De uit Goes afkomstige David Laport showt werk tijdens de vierde editie van het fashionevent Goes Couture op 27 september. Dat maakte de organisatie, Stichting Goes Marketing, vorige week bekend. Omdat Laport zijn 5-jarig jubileum viert, staat zijn show in het teken van oud én nieuw werk. Net als voorgaande jaren vormt de Grote of Maria Magdalenakerk het decor voor het event dat ook landelijk kan rekenen op media-aandacht.

DOOR JESSICA ROVERS

Volgens de Goese wethouder Loes Meeuwisse maakt die nationale aandacht Goes Couture uniek. “Het event is heel belangrijk voor Goes, omdat het de sterke kanten van de stad laat zien. We hebben niet alleen een mooi historische centrum, maar Goes is uniek in de vele dames- en herenkledingzaken die de stad rijk is.

'Aantal kledingzaken
is uniek'

Van de vijftig meest gerenommeerde merken zijn er vijfendertig te koop in Goes. En door het compacte centrum kun je hier heel goed een dagje shoppen. Het evenement krijgt altijd veel landelijke publiciteit en dat is ook één van de doelen, omdat we niet alleen in Zeeland willen laten zien dat Goes een echte winkelstad is, maar ook aan de rest van Nederland. Het event zet Goes op de kaart.”

Nieuw
De nieuwe editie van Goes Couture eind september is qua opzet vergelijkbaar met voorgaande jaren. Nieuw is wel dat het vip-arrangement wat uitgebreider wordt, zodat bezoekers na de show langer in de kerk kunnen blijven. Volgens Tom de Koning van de Stichting Goes Marketing is het zaak de lat elk jaar net wat hoger te leggen.

'Mijn Zeeuwse roots zijn inspiratiebron'

Zowel hij als wethouder Loes Meeuwisse is blij dat het gelukt is David Laport binnen te halen. “Het is ontzettend leuk dat we na designer Claes Iversen in 2018 dit jaar een echte Goesenaar mogen verwelkomen." In 2016 won Laport de prestigieuze European Woolmark Prize. "De show wordt heel bijzonder, omdat het in het teken staat van zijn jubileum en een overzicht geeft van de afgelopen vijf jaar. Zijn naam was al eerder bij ons opgedoken, maar dit jaar viel het mooi samen met zijn jubileum. In zijn show zullen stukken te zien zijn die hij speciaal voor het event ontworpen heeft. We hebben bovendien de primeur wat een deel van zijn internationale collectie betreft.”

Groeiproces
Laport laat weten dat hij al bekend was met Goes Couture. “Ik vind de showlocatie waanzinnig. Ik heb een jong bedrijf en voor mij is het event een mooie gelegenheid om mijzelf te laten zien. Ik ben vanaf dag één bezig met het ontwikkelen van materialen en technieken. Er gebeurt heel veel op modegebied, dus ik probeer dan ook een bepaalde eigenheid in mijn werk te brengen. Inmiddels heb ik wereldwijd veel persaandacht gekregen. Heel bijzonder. Ik ben een geboren en getogen Goesenaar en ik heb een liefde voor deze stad. Ik kom daarom graag hier naar terug voor Goes Couture. Mijn Zeeuwse roots zijn onderdeel van mijn inspiratie en ik wil in de show mijn groeiproces laten zien. Ik ga zeker wat met de sfeer van de kerk doen en ik wil een unieke ervaring voor de kijker neer gaan zetten.”[l]